2024. április 27., szombat
FÉRFI EB

Csak matematikai esély maradt

A magyar válogatott a szoros első félidőt követően sima vereséget szenvedett Németországtól az Európa-bajnokság középdöntőjének hétfő esti fordulójában, ezzel minimálisra csökkentek továbbjutási esélyei. Rosta Miklósék remekül kezdték a találkozót, kétgólos vezetést szereztek, mintegy tíz percet követően azonban egyre több hiba csúszott a játékukba, és a házigazda felzárkózott.

A szünetig kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a térfélcserét követően viszont a magyar alakulat megtorpant, a németek ezt kihasználva fokozatosan elléptek. Az utolsó tíz percre hatgólos előnyt kézilabdázott össze a rivális, Chema Rodríguez még megpróbálkozott egy időkéréssel, a holtponton azonban ez sem lendítette át Lékaiékat, a végjátékban is a házigazda akarata érvényesült.

A magyar válogatottnak matematikai esélyei ugyan maradtak a továbbjutásra, ehhez azonban túl sok feltételnek kellene teljesülnie. Bánhidiék csak abban az esetben lesznek ott a legjobb négy között, ha ma este nyernek az eddig százszázalékos és már biztos továbbjutó franciák ellen, illetve a németek kikapnak a sereghajtó horvátoktól, valamint Izland legyőzi Ausztriát…

Eredmények, középdöntő, 3. forduló, I. csoport: Franciaország–Ausztria 33:28, Izland–Horvátország 35:30, Németország–Magyarország 35:28. Az állás: Franciaország 8, Németország 5, Magyarország 4 (119:116), Ausztria 4 (108:112), Izland 2, Horvátország 1 pont.

 

Nyitókép: A magyarok nem tudták áthámozni magukat a kőkemény német védelmen (Fotó: MTI)