2024. május 9., csütörtök
FÉRFI EB

Nehéz helyzetben a szerbek

A magyar válogatott egy góllal legyőzte Szerbiát az Európa-bajnokság csoportkörének 2. fordulójában, így biztosította helyét a középdöntőben. A szerbek mindössze tíz percig tudtak lépést tartani Chema Rodríguez együttesével, negyedórányi játék után Lékai Mátéék teljesen átvették az irányítást, és végig diktálva az iramot – időnként már öt góllal vezettek – nyertek.

A magyarok láthatóan felkészültebben játszottak, különösen a beállósaik nehezítették meg a szerbek dolgát, velük nem tudott mit kezdeni Milosavljevićék védelme. Toni Geronáék így rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, a csoport második, továbbjutást érő helyének megszerzése már nem csak rajtuk múlik – csupán abban az esetben kerülhetnek a középdöntőbe, ha a mai zárófordulóban megverik Montenegrót, és Izland nem szerez pontot a magyarok ellen. Rostáék mellett a német és a horvát válogatott is biztosította továbbjutását vasárnap, így ezzel a két gárdával már biztosan találkozik a középdöntőben a magyar alakulat.

Eredmények, 2. forduló, A csoport: Franciaország–Svájc 26:26, Németország–Észak-Macedónia 34:25. Az állás: Németország 4, Franciaország 3, Svájc 1, Észak-Macedónia 0 pont. B csoport: Spanyolország–Románia 36:24, Horvátország–Ausztria 28:28. Az állás: Horvátország és Ausztria 3, Spanyolország 2, Románia 0 pont. C csoport: Izland–Montenegró 31:30, Magyarország–Szerbia 28:27. Az állás: Magyarország 4, Izland 3, Szerbia 1, Montenegró 0 pont.

 

Nyitókép: Rosta Miklóst (labdával) nem tudták hatástalanítani a szerbek (Fotó: MTI)