2024. május 20., hétfő
KÉZILABDA – FÉRFI BL

A döntetlen is bravúr

A Szeged döntetlent játszott az előző idényben ezüstérmes Kielce otthonában a férfi Bajnokok Ligája csütörtöki játéknapján, a Tisza-partiak eddigi hullámzó teljesítményét figyelembe véve már ez az eredmény is komoly bravúrnak számít. Ezúttal rendkívül jól tartotta magát Kárpáti Krisztián együttese, sőt az első félidőben többnyire vezetett is. A magyar csapat remekül védekezett, és az eddigiekhez képest jóval gördülékenyebb, dinamikusabb és főként eredményesebb támadásokat vezetett. A szünetet követően láthatóan fáradt az alakulat, játékába több hiba csúszott, a Kielce lerohanásgólokkal felzárkózott, ám a szegediek is kilábaltak a hullámvölgyből, és újfent felvették a játék ritmusát. Az utolsó tíz percben a vendégek akár a győzelmet is megszerezhették volna, hiszen egygólos előnnyel vágtak neki a hajrának, a hazaiak azonban nem szakadtak le, hiába szerzett vezetést a Szeged, a Kielce rendre egyenlített.

A Veszprém vendéglátóként lépett pályára a fordulóban, a bakonyi alakulat nem sok esélyt adott a Wisła Płock csapatának, és végül hét góllal nyert. A lengyelek egyedül a második játékrész elején tudták valamelyest meglepni a hazaiakat, akkor egy 4:1-es sorozatot produkálva két gólra zárkóztak, ez azonban csak a későbbi tisztes helytálláshoz volt elegendő. A bakonyiak a jövő héten a Barcelona otthonában lépnek pályára, míg a Szeged Zagrebet fogadja.

Eredmények, 5. forduló, A csoport: Kielce–Szeged 27:27, Kolstad–Kiel 34:30, Zagreb–Pelister 27:18, PSG–Aalborg 33:30. Az állás: PSG és Kiel 8, Kolstad 6, Zagreb, Aalborg és Kielce 5, Szeged 3, Pelister 0 pont. B csoport: Magdeburg–Porto 37:33, Veszprém–Wisła Płock 28:21, Celje–Barcelona 31:37, GOG–Montpellier 32:27. Az állás: Barcelona 10, Veszprém és GOG 8, Magdeburg 6, Montpellier és Porto 4, Wisła Płock és Celje 0 pont.

Nyitókép: A Veszprém esélyt sem adott a Wisłának (Fotó: MTI)