2024. május 20., hétfő
NŐI U19-ES EB, MIOVENI

Erődemonstráció a fináléban is

A magyar válogatott a döntőt is megnyerte a Romániában rendezett női U19-es Európa-bajnokságon, így a torna során százszázalékos teljesítményt nyújtva hódította el sorozatban harmadik Eb-címét a korosztályban. A fináléban Dánia ugyan jobban kezdett, az első félidőben magabiztosan őrizte a korán megszerzett többgólos előnyét, még a szünetben is vezetett két góllal.

A folytatásban aztán összekapta magát Szilágyi Zoltán együttese, védekezésben és támadásban egyaránt feljavult a gárda, öt perc alatt hatot vágott a dánoknak, amivel végérvényesen megfordította a találkozót – az utolsó negyedórára fordulva már hét góllal vezetett a címvédő, aki a második játékrészt 21:9-re, a mérkőzést pedig 35:26-ra nyerte meg. Varga Emília 11, Csíkos Luca és Simon Petra nyolc-nyolc találattal, Zaj Klára kilenc, Imre Szofi egy védéssel járult hozzá a sikerhez. A torna álomcsapatába két magyar játékos is bekerült, a moholi Zaj Klára legjobb hálóőrként, míg Simon Petra a legjobb irányító mellett a torna legértékesebb játékosának (MVP) járó címet is begyűjtötte.

Női U19-es Eb, a 7. helyért: Montenegró–Svájc 37:32. Az 5. helyért: Svédország–Franciaország 29:25. A 3. helyért: Portugália–Románia 32:39. A döntő: Magyarország–Dánia 35:26.

Nyitókép: A magyar lányok lehengerlő teljesítményt nyújtottak (Fotó: Marius Ionescu, Mihai Nițoiu)