2024. május 18., szombat

Benépesült a motokrosszpálya

Több ezer látogató volt kíváncsi a topolyai versenyekre

Immár negyedik alkalommal sikerült megszervezni a szerbiai nyílt motokrosszbajnokságot a topolyai régi téglagyárnál levő pályán, ahova több mint hetven versenyző érkezett Szerbián kívül Bosznia-Hercegovinából, Horvátországból és Magyarországról. Ezúttal a Dakar-ralik nagy öregje, Saghmeister Gábor fő szervezésében bonyolították le ezt a látványos rendezvényt. Több ezren voltak kíváncsiak a nem mindennapi sporteseményre, a helyszín környékén szinte lehetetlen volt parkolót találni.

A verseny több kategóriában zajlott, MX 65, MX 85, MX B, MX 3, MX 2, MX 1 és MX veterán csoportban. A helyszínt a Szerbiai Autó-motoros Szövetség ellenőrizte, hisz a nézők és a résztvevők biztonsága volt a legfontosabb. A szabályok betartására kérték a nézőket, saját biztonságuk érdekében csak a számukra kijelölt helyeken tartózkodhattak. A motorsport fokozott veszélye ellenére csak néhány kisebb sérülés, zúzódás történt.

A támogatók jóvoltából számos ajándék talált gazdára. A Capriolo ajándékaként kisorsoltak a felnőttek és a gyermekek számára is egy-egy kerékpárt, valamint új gazdára talált Saghmeister egy régi, Dakart megjárt bukósisakja is.

 

Nyitókép: Izgalmas futamokat láthatott a topolyai közönség (Fotó: A szerző felvétele)