2024. május 19., vasárnap

Zenei stílusirányzatok széles skálája

A szabadkai Városháza dísztermében könnyűzenei bemutatkozó koncertet tart a Garden Party együttes

Május 29-én, szerdán 19.30-kor a 2023 őszén alakult Garden Party együttes könnyűzenei bemutatkozó koncertjére kerül sor a szabadkai Városháza dísztermében. A repertoár mindenki számára rejteget majd ismerős dalokat, éppen ezért minden korosztály számára ajánlott, aki szereti az élő zenét.
A Garden Party zenekar a szabadkai Garden Quartet tagjaiból alakult, ám ki lett bővülve két énekessel és egy dobossal. Az új formációra a különleges hangszerelés, a klasszikus zenei hangszerek, a zenei stílusirányzatok széles skálája, energikusság, valamint sokszínűség jellemző.
Az együttes tagjai: László Judit és Németh Nemes Aranka (vokál), Molnár Viktor (cselló), Németh György (hangszerelés, menedzsment), Slobodan Stefanović (hegedű), Végső Zoltán (dob) és Zsiga Pál (hegedű).
Németh György, az együttes menedzsere elárulta, olyan zenekart szerettek volna létrehozni, ami a környéken nincs.
– A Garden Party nem klasszikus zenét, hanem könnyű- és szórakoztató zenét játszik. A vonószenekar palettája rendkívül sokszínű, hiszen a hangszerelésben a poptól és a sanzonoktól egészen a hard rockig is elmerészkedünk. A repertoárunkon a hetvenes, nyolcvanas évektől a mai slágerekig minden megtalálható – emelte ki az együttes menedzsere, majd elmondta, a formáció állandó tagjai között zenészek mellett színészek és tanárok is megtalálhatók.  
– Egy nagyon jól együttműködő csapatról van szó. A kemény mag, vagyis a vonósok már sok közös feladatot tudhatnak a hátuk mögött, huszonéve együtt játszanak, így ők egymás minden rezdülését ismerik már, azonban mindenkinek meg kellett szoknia, hogy nem klasszikus, hanem könnyűzenét játszunk. A Városháza dísztermében megrendezésre kerülő hangversenyünket bemutatkozó koncertnek szánjuk. Szeretnénk berobbanni a köztudatba, hiszen az együttes egy rendezvényzenekarnak készül. Mindezek mellett lesznek még koncertjeink is, például a szabadkia Zsinagógában november 7-én – fűzte hozzá Németh György. 
A május 29-ei koncertre május 10-től a szabadkai Blaha Lujza cukrászdában lehet megvenni 700 dinárért a jegyeket, de az érdeklődők a helyszínen is megvásárolhatják a belépőket.

Nyitókép: Garden Party Facebook-oldala