2024. május 4., szombat
SZENTMIHÁLY

Bemutatta első lemezét a Flaman–Hézső citeraduó

Csaknem négy évtizedes munka csúcsosodott ki a Flaman–Hézső citeraduó Csárda, csárda, tetejetlen csárda című lemezének bemutatóján, amelyet szombaton este élvezhetett a Vajdaság minden tájáról érkezett nézőközönség a szentmihályi katolikus templomban. 

A lemezzel a citerakettős elsősorban a térségünk zenei gazdagsága és az azt összegyűjtött Bodor Anikó emléke előtt tiszteleg. 

– Az előkészületek, a lemez és a koncert is a barátságról szól, ennek a vidéknek a szeretetéről, és az egész Délvidék hagyományanyagához való hűségről regél – mondta a sajtónak adott nyilatkozatában Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség (VMMSZ) elnöke. 

A hanghordozón a Flaman–Hézső citeraduó összeállításaiban a VaCi egykori zenekar tagjai mellett közreműködött Szabó Annamária énekes és Szabó András dudás is. A lemez bemutató koncertjén a hangulatot a topolyai Dudás Kata népi énekes és a szentmihályi kórus is fokozta. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Utasi Jenő atya Tóthfaluból és Eliás atya, szentmihályi plébániai kormányzó.

A hanghordozó megjelenését a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség támogatta.

Nyitókép: Kecskés István felvétele