2024. május 20., hétfő

A magyar kultúra jegyében

HATÁRON TÚLI SZÍNHÁZI ESTEK

A Határon túli színházi estek sorozat keretében január 23-án a budapesti József Attila Színházban láthatta a közönség a Nagyváradi Szigligeti Színház társulatát. A színház névadójának Liliomfi című vígjátékát mutatták be telt ház előtt. A darabot Keresztes Attila, a szatmárnémeti színház igazgatója rendezte.

A magyar kultúra napja alkalmából megtartott előadás után a nemrégiben önállóvá vált nagyváradi magyar társulatot Répás Zsuzsanna, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Csomós Miklós főpolgármester-helyettes, Bartha Csaba, a budapesti Román Kulturális Intézet igazgató-helyettese, Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója, valamint Goldschmied József a programsorozat felelőse fogadta.

Mint arról hétvégi számunkban részletesen írtunk, idén februárban a szabadkai Népszínház Magyar Társulata lesz a József Attila Színház vendége, három előadásukat láthatják a nézők. Márciusban pedig a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégszerepel a magyar fővárosban. Az Éljen a szerelem! című Tolna Szabolcs által színre vitt előadást, valamint Urbán András rendezésében Béres Márta One-girl show című monodrámáját tekinthetik meg az érdeklődők.