2024. április 27., szombat

Zelenszkij: Ukrajna nem hagyja válasz nélkül a legutóbbi orosz csapásokat

Ukrajna nem fogja válasz nélkül hagyni Oroszország legutóbbi súlyos csapásait - közölte hétfő esti videoüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

    "A terrorállam határozottan meg fogja érezni a válaszunkat" - mondta.
    Hétfőn reggel Oroszország nagyszabású rakétatámadást indított Ukrajna több területe ellen, a légicsapások számos lakó- és ipari létesítményben károkat okoztak, többen meghaltak és sokan megsebesültek. Támadások érték Harkiv, Zaporizzsja és Hmelnickij megyét, valamint Zelenszkij szülővárosát, Krivij Rihet is.
    Az ukrán államfő üzenetében elmondta azt is, hogy a következő hetekben újabb tárgyalásokat fog folytatni Ukrajna nemzetközi partnereivel az ukrán légvédelem megerősítéséről. "Több lépést is teszünk majd, és bizonyos vagyok abban, hogy meg tudjuk erősíteni országunkat, a légvédelmet és a drónokkal kapcsolatban folytatott együttműködésünket a partnereinkkel" - fogalmazott Zelenszkij.
    Az ukrán légierőtől származó információk szerint Ukrajnának nincs elegendő irányítható légvédelmi rakétája. Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője azt mondta, tetemes készleteket használtak fel a három legutóbbi orosz támadás során.

Nyitókép: Magyar Szó/Archív