2024. május 20., hétfő

Megkezdődhet Heléna gyógykezelése Genovában – VIDEÓ

A temerini Varga Heléna szülei gyermekükkel egy a közösségi médiában megosztott videóval fordultak a közvéleményhez. Mint mondták, egy olaszországi kórház lehetővé tette számukra, hogy Heléna kezelését részletekben fizessék ki, és a gyermek állapota miatt azonnal fogadják is a kis pácienst. Emiatt a tegnapi nap folyamán a szülők gyermekükkel Genovába utaztak.

A szülők megköszönték a Heléna gyógykezelését támogatóknak a segítségüket.

Mint mondták, a támogatások nélkül mindez nem valósult volna meg. Emellett arra kértek mindenkit, hogy a továbbiakban is licitáljanak az erre a célra szolgáló jótékonysági csoportban, vagy más módokon, akár sms-ek általi anyagi támogatással segítsék Heléna gyógyulását, mert még hosszú utat kell megtenniük a teljes felépülésig.

Emlékeztetőül mondjuk el, hogy a temerini Varga Helénánál megállapították, hogy a szív és a tüdő között, a mellkasában masszív, rosszindulatú daganat van, amely már a gerinc felé haladt, és a gerincoszlopot nyomta. Sürgősségi műtéten esett át, és a gerincoszlop közelében elhelyezkedő daganat egy részét sikeresen eltávolították. Így megőrizte járásképességét, viszont továbbra is rosszindulatú mellkasi daganattal küzd. Heléna újabb, nehéz mellkasi műtétre vár külföldön, hogy minél nagyobb részt eltávolítsanak az elsődleges daganatból, a műtét után pedig kemoterápian, sugárkezelésen, csontvelő-transzplantáción és immunterápián esik majd át. Mindezekre a kezelésekre, a gyógyszerekre és az utazással járó költségekre pénzre van szüksége a családnak, amihez a jóakaratú emberek segítségét kérték és kérik.

A kis Heléna gyógykezelésére a Budi Human Alapítványon (a 3030 mobilszámon 1550-re kell küldeni az egyenként 200 dináros juttatást) és a Vajdasági Jótékonysági Licit Facebook-csoport által lehet eljuttatni a támogatást.