2024. március 29., péntek
KÉZILABDA

Két negyvenévessel a románok ellen

Jovica Cvetković, Szerbia férfikézilabda-válogatottjának szövetségi kapitánya kihirdette keretét a Románia elleni Eb-selejtezős mérkőzésekre, amelyeket május 4-én és 7-én rendeznek meg. A két csoportmérkőzésre a kapitány beválogatta Marko Vujint, Dalibor Čuturát és Mladen Bojinovićot, vagyis a rutinos játékosokkal próbálja meg kiharcolni a győzelmeket. Čutura 41, Bojinović pedig 40 éves, így nagy kérdés, hogyan bírják majd az iramot. Vujin már évek óta a világ egyik legjobb átlövőjének számít klubszinten, a válogatottban azonban nem sikerült maradandót alkotnia, most kapott egy újabb esélyt.

Szerbia két mérkőzésen eddig két pontot gyűjtött, s a 2-es számú csoportban a két említett válogatotton kívül még Lengyelország és Fehéroroszország szerepel. A csoport élén a románok állnak négy ponttal, Szerbiának és Fehéroroszországnak két-két pontja van, míg a lengyelek eddig nem szereztek pontot. A horvátországi Európa-bajnokságon a kvartettek első két helyezettje vehet részt, valamint a legjobb csoportharmadik.

A szerb válogatott kerete, kapusok: Darko Arsić (Metalurg), Strahinja Milić (Vardar), Tibor Ivanišević (Skjern), Vladimir Cupara (Ademar Leon).

Balátlövők: Žarko Šešum (Göppingen), Petar Đorđić (Flensburg), Momir Rnić (Melsungen), Ilija Abutović (Vardar), Draško Nenadić (Fühchse Berlin), Milan Jovanović (Vojvodina), Darko Stevanović (Partizan).

Irányítók: Nemanja Obradović (Metalurg), Petar Nenadić (Füchse Berlin), Dalibor Čutura (Dobrogea Constanţa), Mladen Bojinović (Tremblay).

Jobbátlövők: Nemanja Zelenović (Magdeburg), Miloš Orbović (Vojvodina), Marko Vujin (Kiel), Aleksandar Stanojević (Vác).

Balszélsők: Dobrivoje Marković (Zagreb), Nemanja Ilić (Toulouse), Vanja Ilić (Metalurg).

Jobbszélsők: Darko Đukić (Kielce), Bogdan Radivojević (Flensburg), Rajko Prodanović (Meskov Breszt).

Beállósok: Veljko Inđić (Saint-Marcel Vernon), Rastko Stojković (Meskov Breszt), Mijajlo Marsenić (Vardar).