2024. április 25., csütörtök

Gondolkodj globálisan…

A Föld napjáról emlékeztek meg a Thurzó Lajos-iskola diákjai

A zentai Thurzó-iskola diákjai alkalmi műsorral emlékeztek meg a Föld napjáról. Az iskola alsós és felsős diákjai hétfőn a városháza előcsarnokában mutatták be képzőművészeti alkotásaikat, illetve a környezetünk védelmére felszólító plakátjaikat, majd elmondták gondolataikat arról, hogy miért lényeges vigyáznunk a környezetünk tisztaságára.

Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Horváth Zsolt

A rendezvény leglátványosabb része mégis az volt, amikor kis- és nagydiákok bemutatták, hogy műanyag palackok és konzervdobozok segítségével milyen nagyszerű és élvezhető játékokat lehet űzni.

Kálmán Róbert fizikatanár, az akció fő szervezője lapunknak arról mesélt, hogy rendezvényük egy hosszú munkának a kicsúcsosodása, mivel az iskolában egész évben foglalkoznak környezetvédelemmel, s a gyerekekkel rendszeresen beszélgetnek a témáról, hiszen nem lehet elég korán elkezdeni a környezettudatos életmódra való nevelést, s a gyerekeknek is meg kell érteniük, hogy ők is a környezetünk részei. A mottójuk az, hogy gondolkozzunk globálisan, cselekedjünk lokálisan.

Azért is a város szívében tartották meg rendezvényüket, hogy mindenki észrevegye: nemcsak maguk miatt tevékenykednek, hanem a város többi lakosáért is, cselekedni pedig mindannyian csak úgy tudunk, hogy mindenki a maga módján tesz a környezetünk megőrzéséért.

Az idén az iskola felsős diákjaihoz az alsós tagozatos gyerekek is csatlakoztak, és közösen vettek részt a rendezvény megszervezésében.