2024. április 25., csütörtök

Tragikus baleset Szenttamásnál

Fotó: A.Š.

Fotó: A.Š.

Fotó: A.Š.

Fotó: A.Š.

Három személy, köztük egy kiskorú vesztette életét abban a közlekedési balesetben, amely ma (szerda) délután valamivel 13 óra 30 perc körül történt a  Szenttamás-Bácsfeketehegyi úton, Szenttamás bejáratánál

Az újvidéki rendszámtáblás Renault Scenic és a szabadkai rendszámtáblás VW Polo típusú személygépkocsi a településtől alig egy kilométerre lévő nagy kanyarnál frontálisan ütközött egymással. A nagy erejű ütközés következtében mindkét autó lerepült az útról, a Renault kigyulladt, a benne ülő három személy pedig bennégett az autóban. A halálos áldozatok Stoja Ljubišić (1988), Baćinski Kornélia (1984) és kiskorú gyermeke Nikola (12), mindannyian szenttamásiak. A másik autóban ülő szabadkai házaspárt viszont életveszélyes állapotban szállították a Verbászi Klinikai Központba, és az orvosok még ezekben az órákban is küzdenek az életükért.

A teljesen megszenesedett holttesteket a tűzoltók szedték ki a kiégett autóból. Az első, nem hivatalos információ szerint, a szenttamási Baćinski Kornélia kisfiával és barátnőjével Szabadkáról jött hazafelé, ahol a magyar állampolgársági dokumentációt intézték. A település előtti kanyarban autójuk eddig ismeretlen okokból áttért az út bal oldalára, ahol frontálisan ütközött a Szenttamásról kijövő szabadkai személygépkocsival.

A vizsgálat folyamatban van.