2024. április 19., péntek

568 millió dinár kisvállalkozásoknak

Az állam a vállalatok eszközbeszerzésének 25 százalékát finanszírozza

A gazdasági minisztérium 567,72 millió dinár értékben hirdetett meg kisvállalkozások eszközbeszerzésére pályázatot.

A támogatás vissza nem térítendő jellegű. Az érdeklődők a kiszemelt eszköz árának 25 százalékát az államtól kapják, 5 százalék az önrész, míg a fennmaradó összeget vagy ügyviteli bankok, vagy lízingházak finanszírozzák kedvező feltételű hitelek formájában. Az állam által támogatott 25 százalék nem lehet kevesebb 250 ezer dinárnál és több 2,5 millió dinárnál.

Mindenki pályázhat, akit gazdasági társaságként, vagy szövetkezetként jegyeztek be a cégnyilvántartóba és amely gazdasági társaságokat mikro-, illetve kisvállalkozásként sorolták be.

A vásárolandó eszköz bármi lehet, amire a termelés, vagy a szállítás során szüksége lehet a vállalatnak, de például alkatrészeket is vásárolhatnak az érdeklődők. A kiírás nem vonatkozik a mezőgazdasági termelőkre és az állattenyésztőkre, az építőiparra, a közlekedési vállalatokra, a dohányipari vállalatokra, a kereskedelemmel, idegenforgalommal és vendéglátással foglalkozó vállalatokra – kivéve a pékségeket. A pályázat részletei a gazdasági minisztérium honlapján olvashatóak. A kiírás addig marad nyitva, amíg a támogatási eszközök el nem fogynak.