2024. április 19., péntek

Munkásokat keresnek a textilgyárban

Az Alex Fashion Kft. egy újonnan létrehozott textilgyár, amelynek székhelye az újvidéki iparnegyedben, a Bajči Žilinski utca 5. alatt van. Termékskálájukon női és férfi fehérneműk, pizsamák, sportruhák és fürdőruhák szerepelnek. Jelenleg az európai piacnak gyártanak, de folyamatosan munkálkodnak azon, hogy Szerbiában is ismert márkanévvé váljanak. A gyár tavaly októberben magánberuházásból jött létre, 101 alkalmazottja van, de a kereslet növekedése miatt további 500 munkásra lesz szükség – mondta a gyár tulajdonosa Aleksandar Kosovac.

(Fotó: Fehér Ildikó)

(Fotó: Fehér Ildikó)

– Az a célom, hogy a nőknek adjak munkalehetőséget, hogy Szerbiában tudjanak dolgozni, keresni, és hogy elégedettek legyenek – hangsúlyozta.

Azoknak a jelentkezését is fogadják, akik nem jártasak a textiliparban, hiszen a gyárban tanfolyamot is szerveznek.

– A képzés két hétig tart, és háromféle gépen zajlik. Ez alatt az idő alatt el lehet sajátítani a varrás alapjait, és azok, akik sikeresen elvégzik a tanfolyamot, munkába is állhatnak – mondta Ana Gaško tanfolyamvezető. 

A gyár automatizált és a legmodernebb műszaki megoldásokat alkalmazták felszerelése során. Itt zajlik a ruhagyártás folyamatának minden szakasza: a tervezés, modellezés, szövés-varrás és a csomagolás is. A termékek kizárólag természetes anyagból, 93-94 százalékban pamutból és 6-7 százalékban elasztinból készülnek. Az Alex Fashion termékeit először mutatják be a Serbia Fashion Week divathét keretében  április 27-én 20 órakor az Újvidéki Vásár Master Központjában.