2024. április 19., péntek

Fogadták a bábfesztivál résztvevőit

Aleksandar Petrović, a polgármester tanácsadója tegnap fogadta az Általános Iskolák 23. Bábfesztiváljának a résztvevőit. A rendezvényt a Vajdasági Tanítók Egyesülete szervezte meg.

Újvidéken tartják az Általános Iskolák 23. Bábfesztiválját, a résztvevőket ünnepélyesen fogadták a városházán

Újvidéken tartják az Általános Iskolák 23. Bábfesztiválját, a résztvevőket ünnepélyesen fogadták a városházán

A fesztivál keretében összesen 26 előadást mutattak be, a köztársasági versenyre pedig heten jutottak tovább, az ő előadásaikat a következő napokban láthatjuk a Művelődési Központ Ifjúsági Tribünjének színpadán. Az előadásokon kívül a résztvevők megmérettették magukat szerzői szövegek írásában és bábfigurák készítésében is.

– Újvidék az ország bábközpontja, az újvidéki önkormányzat már évekkel ezelőtt felismerte a bábfesztivál fontosságát, ezért a következő időszakban is finanszírozza és a szervezésben is segíti a rendezvényt. Azt szeretném, ha a bábfesztiválon résztvevő gyermekek ez alatt a pár nap alatt jól éreznék magukat Újvidéken, ismerkedjenek meg, barátkozzanak sokat, és sok-sok kellemes, Újvidékkel kapcsolatos emléket vigyenek haza! Legyenek szép élményeik, hogy aztán jövőre újra viszontláthassuk őket a rendezvényen – mondta Aleksandar Petrović.

Vera Stojšić-Gašparovski, az Általános Iskolák Bábfesztiváljának igazgatója és a Vajdasági Tanítók Egyesületének elnöke elmondta, Szerbiában és a régióban egyedinek számít ez a rendezvény.

– A Vajdasági Tanítók Egyesülete támogatja a bábelőadások kultúrájának a térhódítását és fejlesztését mind Szerbiában, mind máshol a régióban. Tanítóink minden évben képzettebbek a bábelőadások megszervezése és lebonyolítása terén, bábelőadásaink pedig egyre nagyobb sikereket aratnak. A gyermekekre a sikerek és a jó előadások pozitív hatással vannak, és egyre korábban alakul ki náluk a színházi kultúra és a jó ízlés – magyarázta Stojšić-Gašparovski.