2024. április 25., csütörtök

Bátor kiállással a moholi magyarságért

Helyi közösségi választásra készülnek Moholon – Bemutatkoztak a VMSZ jelöltjei

Moholon a vasárnapi helyi közösségi választásra készülve a szerda este megtartott lakossági fórumon Rigó Flórián, a VMSZ megújult moholi szervezetének elnöke mutatta be a VMSZ jelöltjeit, és a szavazással kapcsolatban elmondta:

– Mi a magyarság helyi képviselőiként fontosnak tartjuk, hogy a döntés a helyi lakosság kezében maradjon. A VMSZ megújult szervezetének olyan csapata állt össze, amelynek tagjai már bizonyítottak a saját szakmájukban, hivatásukban. Földművesek, vállalkozók, pedagógusok, egészségügyi dolgozók, kétkezi munkások, családanyák és családapák. Olyam emberek, akik pozitívan állnak a feladatokhoz. Ilyen emberek mögé bátran fel merünk sorakozni a helyi közösségi tanácstagjelöltek esetében is.

Rigó Flórián bemutatta a VMSZ tanácstagjelöltjeit (kép: Gergely József)

Rigó Flórián bemutatta a VMSZ tanácstagjelöltjeit (kép: Gergely József)

Azok mellé az emberek mellé állunk, akiknek fontosak azok a célok és eszközök, amelyekkel a közösségünk azonosulni tud. Hangsúlyos szerepet kap a földművesek támogatása. Fontos számunkra az oktatás, a művelődés, az ipar, a munkahelyteremtés, a biztonságérzet, mert mi itt akarjuk felnevelni a gyerekeinket.

E témákat érintő problémákat nem tudjuk egy csapásra megoldani, de gondolkodunk, és másokkal együtt törekszünk megoldást találni a bajokra. Fontos hangsúlyozni, hogy a választási győzelem nekünk nem cél, hanem egy állomás ahhoz, hogy dolgozni tudjunk, és élhetőbb falut teremtsünk. Azt szeretnénk, ha olyan emberek vezetnék Moholt, akik alkalmasak erre a nem könnyű feladatra. Kezdeményezők, jó meglátásaik vannak, tudnak és akarnak is tenni a közösségünkért. Nem kényszerítünk senkit szavazásra, de szükségünk van rá, hogy szomszédaink, barátaink, ismerőseink bizalmat szavazzanak nekünk.

Ki kell mondanunk vasárnap, hogy nincs szükségünk más emberek harcainak kampányszlogenjeire. Mindenki maga dönt, kinek a nevét karikázza be. Nekünk, moholiaknak kell döntenünk, hogy milyen körülmények között szeretnénk élni. Bízunk a választók értékítéletében, hogy jó döntést fognak hozni. Ezért fontos, hogy minél többen elmenjünk vasárnap szavazni – monda Rigó Flórián.

A lakossági fórumon jelen volt Dudás Károly, a VMSZ tanácsának elnöke és Bús Ottó, a VMSZ intézőbizottságának elnöke is.

– Csak az lehet a miénk, amit kivívunk, amiért megharcolunk. A VMSZ kezdettől fogva arra összpontosított, hogy a vajdasági és az adott helyi magyarság érdekeit képviselje. A politikai meggondolásból kialakított különböző koalíciók úgy-ahogy működnek, de nem mentesek az egymásnak feszüléstől. Nekünk az a dolgunk, hogy magunk között, helyi szinten megtaláljuk azokat a tettre kész fiatal és kevésbé fiatal embereket, akikre a magyar közösség, esetünkben a moholi magyarság számíthat. A VMSZ helyi szervezetére büszkék lehetünk, sikerül sokoldalú és erős csapatot kiállítani, akikkel bátran megmérettethetik magukat a vasárnapi választáson. Olyan embereket találtak, akik ki mernek állni, vállalják magyarságukat, hajlandók és akarnak is tenni a közösségükért – mondta Dudás Károly.

A moholi választás VMSZ által támogatott jelöltjei: Csicsman Tibor, Ugrnov Szilvia, Kurunczi Andor, Mester Mónika, Magó Attila, Rigó Flórián, Szőke Edvárd, Čorić Izabella, Kocsmáros Vilmos, Sztári Tünde, Nagy Ferenc, Báity Ferenc, Almádi Éva.