2024. április 23., kedd

Csatornahálózatot építenek Verbászon

Megtekintette a Verbász községben folyó csatornázási munkálatokat Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke. Erre a beruházásra a vajdasági kormány a Nagyberuházási Igazgatóság pályázatai révén 50 millió dinárt hagyott jóvá.
– A csatornahálózat kiépítése Bačko Dobro Poljén (Kiskéren), Zmajevón (Ókéren) és Ravno Selón (Újsóvén) a tartományi kormány nagyberuházásainak része, amely e települések lakosságának jobb életkörülményeit szolgálja. Ugyanakkor ezzel megteremtődnek annak feltételei, hogy Verbász községben működőképessé váljon a központi szennyvíztisztító rendszer, valamint hogy megkezdődhessen a Nagy-Bácskai-csatorna tisztítása, amivel Vajdaság és Európa e részének komoly ökológiai problémáját oldanánk meg – mondta Đorđe Milićević. Hozzátette: jó hír, hogy
a Vajdaság Vizei Közvállalat még az idén megkezdeni a Nagy-Bácskai-csatorna tisztítását, amire csaknem 90 millió dinárt különített el.
A titkár kiemelte, hogy a tartományi kormány Vajdaság mind a 45 községében finanszíroz olyan projektumokat, amelyek az életminőség javulását és a környezetvédelmet célozzák.