2024. április 18., csütörtök

Vetélkedő középiskolásoknak, rajzpályázat alsósoknak

A Juhász-Erzsébet-emlékév folytatásában

A topolyai Juhász Erzsébet Könyvtárban szerdán vette kezdetét a Juhász Erzsébet-emlékév, amelynek keretein belül egész év folyamán több rendezvénnyel emlékeznek meg a város elismert írójáról, kritikusáról, irodalmáráról.

A sorozat következő rendezvényére május negyedikén kerül sor, amikor is a topolyai középiskolásokból álló ötfős csapatok mérhetik össze ügyességüket és tudásukat a Mindenki mindenhol egyszer találkozhat J. E.-vel címet viselő irodalmi vetélkedő keretein belül. A jelentkezés folyamatos április 18-áig személyesen a könyvtárban, telefonon a 024/711-725-ös telefonszámon, vagy e-mailben a bibltop@bibltop.org címen.

Ugyanakkor a könyvtár rajzpályázatot írt ki az általános iskolák alsósai számára, amelyben arra kérik a résztvevőket, hogy valamilyen szabadon választható technikával illusztrálják Juhász Erzsébet Régi ház című kötetében található egyik mesét. Az alkotásokat június másodikáig várják a könyvtárban (Fő utca 16, 24300 Topolya). A beérkezett pályaművekből június 12-én kiállítás nyílik, ugyanakkor sor kerül a pályázat eredményhirdetésére is.

Az emlékév programja ezen eseményekkel sem ér véget, hisz szerb nyelvű könyvbemutató, Juhász Erzsébet Remix és egy film elkészítése is szerepel a tervek között.