2024. április 24., szerda

Aktív tavasz az iskolában

Számos tevékenység zajlik a kishegyesi általános iskolában: kirándulások, versenyek, felkészülés a kisérettségire – Hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre is

A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskolában nagyon sok aktivitás várja a gyerekeket az április végi és májusi időszakban, számolt be lapunknak Hajvert Ákos iskolaigazgató.

A kishegyesi iskola (Lakatos János felvétele)

A kishegyesi iskola (Lakatos János felvétele)

– Elsősorban „megindultak” a kirándulások. Diákjaink az elsőtől nyolcadik osztályig Szerbia minden irányába mennek. Hozzánk is érkezni fognak vendégek, főként a Határtalanul program keretében. Már nagyon várjuk a zuglói Herman Ottó Általános Iskolát. Ők a testvériskolánk, és minden évben itt töltenek nálunk három napot, a gyerekeink egy része pedig együtt kirándul velük. Májusban pedig a másik testvériskolánkba, a békésszentandrási Hunyadi János Általános Iskolába fogunk ellátogatni. Emellett bőven benne vagyunk a versenyidőszakban: a községi és körzeti versenyeken már túl vagyunk, és már a tartományi vagy köztársasági versenyeknél tartunk. Matematikából egészen nemzetközi szintig jutottunk, Magyarországon és Ukrajnában is jelen lesznek a diákjaink. Magyar és szerb nyelvből az országos versenyen veszünk részt, biológiából a tartományinál tartunk, testnevelésből pedig az atlétikában jeleskednek diákjaink. Történelemből az MNT által pesztrált Szent László nevéhez fűződő versenyre neveztünk be, ahol szintén el lehet jutni nemzetközi szintig – mondta el az igazgató.

A kishegyesi iskolában június másodikán lesz a ballagás, a tanárok és a diákok már egyaránt készülnek erre. Ugyancsak megkezdődik a felkészülés a kisérettségire is, amire június 12-én fog sor kerülni. Hajvert arról külön szólt, hogy néhány éve a kishegyesi iskola nagyobb hangsúlyt fektetett a művészetekre és a környezetvédelemre.

– Mind a két rész nagyon erősen működik a mai napig, versmondóink messze vidéken híresek, de a környezetvédők is nagyon sok programban részt vesznek, legyen az tartományi vagy Kárpát-medencei jelentőségű. Kirándulnak, pályáznak, fákat ültetnek és járják a község oktatási intézményeit, hogy népszerűsítsék a környezetvédelmet. Ami a művészeti ágat illeti, az iskola minden évben készít egy színházi produkciót, már erre is készülünk. Az idei évben egy népmesét fogunk elkészíteni, és júniusban lesz a bemutató – számolt be a kishegyesi iskola igazgatója.