2024. április 25., csütörtök

Föld-napi barangolás

A XXIX. számú Szent András Cserkészcsapat és Kishegyes Község Ifjúsági Irodája az idei évben közösen szerveznek Föld-napi barangolást. A túra célja a Welker-tanya, ahol különböző programok várják az érdeklődőket, számolt be lapunknak Kecskés Endre cserkésztiszt és szervező.

Kecskés Endre (Lakatos János felvétele)

Kecskés Endre (Lakatos János felvétele)

– Úgy tervezzük, hogy meghívjuk az általános iskolásokat, hogy vegyenek részt a barangolásunkon, de reményeink szerint a felnőttek érdeklődését is felkelti. Az indulás április 22-én, 11 órakor a Vasút utcában lévő kopjafánál lesz, és az alsó úton fogunk kigyalogolni a Welker-tanyára. Azért ezt az útvonalat választottuk, mert a Krivaja nyomvonalát követi, és a Telecskai dombvonulat aljában húzódik. Ilyenkor tavasszal nagyon szép a természet – számolt be Kecskés, majd arról is szólt, hogy a túra végállomásán sportjátékok és cserkészvetélkedők szerepelnek a programban.

A sok tevékenységben bizonyára megéheznek a résztvevők, ezért szalonnasütésre is sor kerül. A szalonnát és a kenyeret a szervezők biztosítják. A programban egy kemenceavató is szerepel.

– Tavaly építettük a kemencét, és egész télen lefedve állt. Most fogjuk első alkalommal beüzemelni, és ha minden jól megy, kemencés finomságokkal is megvendégeljük a résztvevőket. Fontos kihangsúlyozni, hogy az ifjúsági irodával közösen szervezzük ezt a programot, és a kishegyesi helyi közösség, valamint az önkormányzat is támogat bennünket – mondta el Kecskés.

A Föld-napi barangolásra április 22-én, szombaton 11 órától kerül sor, indulás a Vasút utcában lévő kopjafától. További információk a 064/848-94-65-ös telefonszámon kaphatók.