2024. április 24., szerda
TENISZ

Đoković ellopta a meccset

Novak Đoković a torna kezdete előtt azt nyilatkozta, hogy Monte-Carlóban pályafutása új irányt vesz, ami az idei eddiginél jobb játékot és figyelmet érdemlő sikereket ígért. A pályán viszont egészen más képet mutatott, s csak azért tudott továbbjutni, mert a francia Gilles Simontól „ellopta” a meccset.

A volt világelső 6:3, 2:1-es vezetésig sem tündökölt, utána azonban szétesett a játéka. Zsinórban négy játékot veszített, amivel ment a szett is, a döntő játszmában pedig kétszer került break-hátrányba, Simon a meccsért is adogatott, de nem tudta kihasználni a nagyszerű alkalmat, és hibáival segítette a második kiemeltet.

Đoković holnap a nyolcaddöntőben vagy a spanyol Pablo Carrenóval játszik, aki ellen 1:0-ra vezet, vagy pedig először mérkőzik a fiatal orosz Karen Hacsanovval.

Csaknem két hónapos kényszerpihenő után játszott újra Janko Tipsarević, és a kínai Csingdao challengere 1. fordulójában nehezen boldogult a spanyol David Munozzal. Janko mindkét játszmát break-hátránnyal kezdte, de fordítani tudott. Következő ellenfele a ranglistán 179. fehérorosz Ilya Ivaska lesz. Ugyanott Nikola Milojević a szerb rangadón könnyen nyert Marko Tepavac ellen, és a 2. fordulóban az első helyen kiemelt ausztrál Jared Thompsonnal játszik. Meglepetés a magyar Balázs Attila veresége, aki a jóval alacsonyabban rangsorolt kínai Jan Bajtól kapott ki.

Ezen a héten is játszik Miomir Kecmanović, akinek a sarasotai challengeren az amerikai Mackenzie McDonald az első ellenfele. A fiatal szerb első győzelmét várjuk a négy évvel idősebb amerikai ellen a 2015-ös Costa Mesa-i és a 2016-os irvinei vereségek után.

Gálfi Dalma nehéz meccset játszott a svájci Chiassóban a tapasztalt román Alexandra Cadantuval, és break-parádé után jutott tovább. A magyar a következő körben alacsonyan rangsorolt ukrán vagy svájci ellenféllel találkozik.