2024. április 26., péntek

Kiskorúak zaklattak szexuálisan egy kislányt

A gyanúsítottak számára fogdát rendelt el a szabadkai Felső Bíróság bírája

A Subotica.com szerint testi sértés és szexuális bántalmazás, a Vajdasági Rádió és Televízió és a Blic napilap szerint nemi erőszak és testi bántalmazás gyanújával tartóztatott le a szabadkai rendőrség két tizenhat és egy tizenöt éves fiút. Az áldozat egy tizenkét éves kislány.

A gyanú szerinti bűncselekményt múlt héten követték el, Szabadka peremvárosi részében. Sajtóértesülések szerint a kislányt halálosan megfenyegették, ő azonban ennek ellenére is beszámolt a történtekről édesapjának, aki azonnal jelentette a történteket a rendőrségnek.
A Blic a szabadkai rendőrségtől olyan információk birtokába jutott, hogy a három kiskorút valójában rablás miatt tartóztatták le, majd később kiderült, hogy a kislány bántalmazásával is összefüggésbe hozhatók. A gyanú szerint szintén múlt héten a Sugárúton először egy nőt támadtak meg és leszakították nyakáról aranyláncát, három nappal korábban pedig a Halasi úton egy férfit raboltak ki. A Blic értesülései szerint a vélt, fiatalkorúakból verbuválódott bűnbandának van még három másik tagja is, egyikük tizenkét éves, vagyis büntetőjogilag nem vonható felelősségre.
A Szabadkai Felső Bíróság fiatalkorúak ügyeit tárgyaló bírája fogdát rendelt el a három gyanúsított számára, mivel fennáll annak a lehetősége, hogy befolyásolják a tanúkat. A Szabadkai Felső Bíróság közleménye szerint az ügyészség rablással és nemi erőszakkal gyanúsítja a fiatalkorúakat. A vélt bűnbanda másik kettő, felelősségre vonható tagja sajtóértesülések szerint szabadlábon védekezhet.