2024. április 19., péntek

Húsvétváró díjeső

Csütörtökön este a húsvéti kompozíciók kiállításának díjkiosztójával véget ért a topolyai Művelődési Ház tavaszváró, Színes rüggyel, madárfüttyel… elnevezésű rendezvénysorozata. A húsvéti kompozíciókat a szabadkai Gyermekszínház színészeiből álló zsűri értékelte, valamint a látogatók szavazatai alapján is minden kategóriában győztest hirdettek. A záróünnepségen minden kiállító köszönőlevelet kapott. Lapunk kérésére Csípe Tímea, a Művelődési Ház igazgatója elmondta:

A Nyuszi csoport díjnyertes kompozíciója (Benedek Miklós felvétele)

A Nyuszi csoport díjnyertes kompozíciója (Benedek Miklós felvétele)

– Úgy érzem, mindenkit ajándékozni kell, és még mindig nem szoktam meg, hogy erre nincs lehetőség. Éppen ezért a legnagyobb dilemmám az, hogy versenyszerűvé tegyük-e a pályázatot vagy ne, de úgy gondolom, hogy az egészséges konkurencia erősíti a mezőnyt, és azzal segítjük magát a rendezvényt, hogy minden évben mást kérünk fel az értékelésre – nyilatkozta Csípe. Az egész hetes rendezvénysorozatot pedig így értékelte az igazgatónő:

– Az idén elsősorban a gyermekekre fókuszáltunk, nagyon sokan voltak itt az elmúlt napokban. Szerb és magyar nyelvű előadásokat szerveztünk, amiket három-három alkalommal adtak elő a színészek, így elmondható, hogy mindegyik darabot körülbelül hétszáz általános iskolás diák és óvódás látta. A babákra is gondoltunk, hisz fontosnak tartom, hogy időben elkezdjük a gyermekek színházi nevelését. Úgy tűnhet, hogy a felnőtteket most mellőztük, de április folyamán még tartogatunk számukra érdekességeket – fogalmazott Csípe, aki azt is elmondta, hogy a látogatottsággal elégedettek, a kiállítás mindvégig nyitva állt az érdeklődők előtt, egyedül a rendezvény keretein belül megtartott baba-, gyermekruha és játékbörze látogatottsága maradt el a várttól.

A húsvéti kompozíciók kiállításának eredményei

Óvódások:

1. díj: Nyuszi csoport (Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény – központi épület, óvónők: Polyákovity Rózsa és Szabó Tímea)

Közönségdíj: Katica csoport (Bambi I. E. I. – Zentai úti tagozat, óvónő: Mogyorósi Csépe Anita)

Általános iskolások:

1. díj: Csáki Lajos Általános Iskola és Milica Janjić

Közönségdíj: Manó csoport (Nikola Tesla Általános Iskola) és Szabó Szintia

Középiskolások:

1. díj: a Mezőgazdasági Iskola I6 osztálya

Közönségdíj: a Mezőgazdasági Iskola II9 osztálya

Felnőttek:

1. díj: Mogyorósi Csépe Anita

Közönségdíj: Halász Gizella

Különdíj: Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézet – Bácskossuthfalva