2024. március 28., csütörtök
KALANDTÚRA

A Santa Justa felvonó

Minden világvárosnak megvan a maga kilátója. Mindenki igyekszik egyedi megoldást találni, amivel odacsalogatja a turistákat. Jerevánban egy domboldalon megépítették a 727 lépcsőből álló Cascade-ot, Bolognában 800 éve a száz méter magas Asinelli-tornyot, a világ első felhőkarcolóját, aztán ott a London Eye, a brüsszeli Atomium, az Eiffel-torony, az Alex Berlinben, az Osztankinói tévétorony Moszkvában, a Szent Péter-bazilika kupolája stb. Napjaink kilátói közül talán a dubai 163 emeletes Burj Khalifa a legimpozánsabb.

De van Európa nyugati peremén egy – a fentiekhez képest – pici, de annál attraktívabb alig 50 méter magas felvonó, a lisszaboni Elevador de Santa Justa. A dimbes dombon fekvő városnak hajdanán két liftje is volt, de a San Juliaot már nem használják. Helyette a Bica, a Gloria és a Lavra siklóvasutak emelik a magasba a megfáradt portugálokat. A sárga villamosok városában nem ritka eset, hogy egy utca két vége között több tíz méter a szintkülönbség. A közlekedés megkönnyítése érdekében megoldást keresett a portugál királyi udvar. A városi tanács ló vontatta kisvasútban gondolkodott, de a pályázatot végül a portói Raoul Mesnier du Ponsard, Gustav Eiffel egyik tehetséges diákja nyerte meg. Az acél kompozíció alig két év alatt épült meg, és Károly király adta át. 1902-ben, az üzembe helyezés napján több mint 3000 jegyet adtak el, a működés első évében pedig félmilliót. Majdnem olyan népszerű volt, mint a párizsi nagytestvére. Öt éven át gőzgép működtette a szerkezetet, 110 évvel ezelőtt áttértek az elektromos meghajtásra.

A felvonó a Baxia negyedet köti össze a 45 méterrel magasabban fekvő Rua de Santa Justa utcával Lisszabon belvárosában. Alsó megállója a Rossio térnél van, a felső pedig az Igreja do Carmo templom hat évszázados romjai mellett. Innen ered a portugálok körében előszeretettel használt Elevador do Carmo elnevezés. Kezdetben az utasokat két 24-24 főt befogadó kabin szállította: egy ment lefelé, a másik felfelé. Az első kábelcsere alkalmával a kapacitás 29 utasra bővült. A kapszulák belülről impozáns fa-üveg-tükör kombinációban készültek. Mindkét kabinban a 30. utas a lift kezelője, az első úttól napjainkig egy igazi portugál öregúr. A hét emeletre osztható neogótikus stílusban épült felvonó tetején egy pici kávézó van. Teraszáról pazar kilátás tárul a várhegyre és Lisszabon belvárosára.

A Santa Justa felvonó 40 éve a város történelmi villamos-hálózatának része. Portugália kormánya Nemzeti Emlékműnek nyilvánította 2002 februárjában. Mindent látni és kipróbálni akaró hátizsákos turistaként három euróért persze, hogy felvitettem magam a Rua de Santa Justára. Azon a kellemes nyári estén zümmögött a város, az óceán szellője nyaldosta a pislákoló sárga lampionokat. Mi – európai, amerikai, ázsiai és afrikai turisták – pedig melankolikus portugál fadora vörösboroztunk a Santa Justa tetején Lisszabonban.