2024. április 19., péntek

Új tűzoltókocsi a krivajaiaknak

Tisztújító közgyűlés a tűzoltószövetségben

A Topolyai Községi Tűzoltó Szövetség, amely 2014-ben Pro Urbe-díjban részesült, április elején tartotta meg tisztújító közgyűlését, amelynek napirendi pontjai között szerepelt az új vezetőség megválasztása, a tavalyi évre vonatkozó beszámolók és az idei évre vonatkozó tervek bemutatása. A tanácskozáson részt vettek a topolyai község területén működő önkéntes tűzoltó-egyesületek, valamint a Kishegyes községi tűzoltó-egyesületek képviselői is.

Mint azt a tavalyi évi beszámolókból megtudtuk, az önkéntes tűzoltó-egyesületek a lehetőségeikhez és a technikai felszereltségeikhez mérten egész évben igyekeztek eleget tenni feladatuknak. A bácskossuthfalvi tűzoltóknak összesen negyvenhat alkalommal kellett beavatkozniuk, a pacsériaknak 19, a topolyai Dr. Hadzsy János Önkéntes Tűzoltó Testületnek négy, míg a legtöbb akciójuk, szám szerint 51, a kishegyesi Maronka Károly ÖTT tagjainak volt az elmúlt év folyamán, a többi testület esetében 1-2 intervencióról beszélhetünk.

A topolyai Tájékoztatási Központ információi szerint annak köszönhetően, hogy a helyi önkormányzat felismerte az önkéntes tűzoltótestületek és a tűzoltószövetség munkájának fontosságát, sikerült anyagi eszközöket elkülöníteniük a tűzoltóság fejlesztésére, és a Szerbiai Tűzoltó Szövetséggel együttműködve egy használt tűzoltókocsit szereztek be a krivajai önkéntes tűzoltók számára, amely Krivaja, Felsőroglatica és Bácsandrásszállás (Bački Sokolac) helyi közösségek igényeinek kielégítését szolgálja majd.

Ami magát a vezetőség megválasztását illeti, el kell mondanunk, hogy a Községi Tűzoltó Szövetség elnöke továbbra is Zorica Rankov maradt, míg a titkári teendőket Martinović Eleonora végzi. A bizottság elnökének tisztségét a jövőben Nagy Simon tölti be, míg igazgatóhelyettesnek Bojan Vrkićet nevezték ki.