2024. április 19., péntek

Nagycsaládos tojásfestés

A bácskossuthfalvi egyesület húsvéti foglalkozása

Húsvéti tojásfestéssel és tojásdíszítéssel, majd tojásvadászattal, vidám hangulatban avatta fel a bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládosok Egyesülete a frissen kinevezett székházát a hétvégén.

Csoportkép a rendezvényről (K.P.D. felvétele)

Csoportkép a rendezvényről (K.P.D. felvétele)

A helyi közösség udvarában, az informatikai szaküzlet melletti helyiségben, két nagy asztalnál szorgoskodtak a gyerekek és szüleik, illetve az ötleteket adó oktatók. A konyhahelyiségben pedig rotyogtak a festékkel teli fazekak az egyesület segítői közreműködésével. Körülbelül 30-40 kisebb-nagyobb gyerkőc, valamint felnőtt csodálhatta meg Laki Elvira tojáshímzési tudományát, aki gyönyörű magyar népművészeti motívumokkal díszítve névre szóló húsvéti emlékkel ajándékozott meg mindenkit. Fábrik Emma az úgynevezett dekupázs technikával, vagyis a szalvétáról levágott minták tojásra való ráragasztásának ismeretével gazdagította a jelenlevőket. A napra a koronát a nagy parkban szervezett csokinyuszitojás-vadászat tette fel, amikor is önfeledt gyerekek kutattak a finomságok után a fűben. Torok Sándor, a szervezet elnöke a jól sikerült délután után köszönetet mondott a faluvezetésnek, hogy a rendelkezésükre bocsátották a helyiséget.

– Nagy előrelépés, hogy önálló székházzal rendelkezhetünk, mert ez állandó színhelyet biztosít a terveinknek. Jelenleg olyan pályázatok pozitív elbírálásában reménykedünk, amelyeknek köszönhetően méltóképpen fel tudjuk újítani a helyiségeket. Egy magánszemélynek is hálával tartozunk, hiszen az adományának köszönhetően számítógéppel, nyomtatóval és szkennerrel gazdagodott a szervezetünk. Azok a tagjaink, akik nem rendelkeznek odahaza számítógépes eszközökkel, alkalomadtán ezeket bérmentve igénybe tudják majd venni. Az Életfa körülbelül két évvel ezelőtt kapott ajándékba egy jótékonysági rendezvény alkalmával egy többfunkciós, jó minőségű babakocsit, ez néhány nap múlva a nyolctagú Mészáros család használatába kerül. Itt nagy szükség van rá, hiszen a szerény körülmények között élő Mészárosék hatodik gyermeke fogja élvezni a kényelmét – mondta el Torok.

A szervezet elnöke hozzátette, hogy várják a helyiek ruhanemű-felajánlásait. Elsősorban a kisgyermekek kinőtt és még használható ruhácskáira és cipőire számítanak, de minden további olyan megőrzött tárgyra vagy játékra is, ami a tagság és elsősorban a rászoruló családok számára még hasznos érték lehet. A felajánlásokat Torok Sándor 063/785-7818-as elérhetőségén lehet jelezni.