2024. április 20., szombat

Szennyvizes beruházások Óbecsén és Törökbecsén

Óbecse község 10,5 millió dinárt nyert a tartományi mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkárságtól az idei szennyvízhálózat-fejlesztésekre. Ezekre a beruházásokra az önkormányzatnak további kétmillió dinárt kell majd áldoznia.

A szerződés aláírására a múlt héten került sor. Az elnyert támogatásból a Jovan Popović, a Vajdasági brigádok, a Vujica Živančev, az Ady Endre, a Zilahy Lajos és a Partizán utcák egy részén fognak szennyvízhálózatot építeni.
Óbecsén jelenleg is több utcában folyik a hálózatbővítés. A városban jelenleg a háztartásoknak csak a fele rendelkezik szennyvízelvezetéssel, de Zoran Grbić, a Vodokanal Közvállalat igazgatója szerint ezzel a mostani fejlesztéssel tíz százalékkal nő majd a szennyvízhálózati lefedettsége a településnek. Zoran Grbić azt is hozzátette: ha sikerül tartani a beruházások mostani ütemét, 5-7 éven belül az egész városban kiépülhet a szennyvízhálózat.
Törökbecse alpolgármestere, Branko Svilengaćin ugyancsak több mint tízmillió dinárról írhatott alá a minap szerződést a tartományi kormányban, ebből a pénzből és a húsz százalékos önrészből ebben a községben is szennyvízcsöveket helyeznek majd le több utcában mintegy két kilométer hosszúságban. Svilengaćin bejelentése szerint a Ljuba bácsi, a Njegoš és a Népfront utca egy része után a Dositej utcában a Jugoszláv Néphadsereg utca és a Petőfi Sándor utca között, a Miloje Čiplić utca Jugoszláv Néphadsereg és Petőfi Sándor utca közötti szakaszán, valamint a Jova Zmaj utcának a Népfront és a Petőfi Sándor utca közötti szakaszán dolgoznak majd a munkagépek. A község vezetőinek ígérete szerint ezeket a beruházásokat az idén be is fejezik.