2024. április 26., péntek

Ázsiai ízek kavalkádja Zentán

Megnyílt a Fantastico Pub étterem és sóbarlang
Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Horváth Zsolt

Hiánypótló, egzotikus ízeket felvonultató étteremmel lett gazdagabb Zenta gasztronómiai színtere. Csütörtökön az Árpád utca 1. alatt lévő wellnessközpont épületének alagsorában (egykori pincediszkóban) ünnepélyes keretek közt megnyílt a Fantastico Pub és sóbarlang, ahol a hagyományos ételek mellett a tenger gyümölcseinek széles választékát és az ázsiai ínyencfalatokat is megkóstolhatják a finom falatok kedvelői. A megnyitón Lőrincz Sándor magyarkanizsai vállalkozó, az étterem, az azonos nevű wellnessközpont, kozmetikai szalon, játszóház és pénzváltó tulajdonosa köszöntötte a vendégeket. Az immár 27 éves sikeres vállalkozásairól tartott rövid ismertetőjét követően elmondta, hogy sok munkát fektettek bele az igencsak ízléses és dekoratív étterem kialakításába, amelynek falait himalájai sóval építették be, a világítást pedig sólámpákkal oldották meg. Az étterem étlapjának összeállításában Ments András Venesz-díjas szakács segédkezett, aki elmondta: nagyon ritkán adódik rá alkalma, hogy elképzeléseit teljes mértékben megvalósítsa.

A tulajdonos korábban bejárta a nagyvilágot, és utazásai során gyűjtötte össze az éttermében felszolgálásra kerülő ételek receptjeit. Az étlapon a hagyományos ételek mellett tengeri halak és ázsiai ételek is szerepelnek. Ments szerint az ételeknek olyan kiváló minőségű és széles palettáját sikerült összeállítaniuk, amely idegenforgalmi szempontokat is figyelembe véve megfelel minden elvárásnak.

A vendégek közül Kormányos László tartományi képviselő, Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa és Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

Lőrincz Sándor lapunknak elmondta, hogy az ételek színes skálája mellett a vendégek a himalájai só áldásos hatását is élvezhetik. Kiemelte, hogy míg szűkebb pátriánkban ragaszkodunk a hagyományos ízekhez, a nagyvilágban a gasztronómia is nagy változáson esik át. Megjelentek az új fűszerek és más ételösszetevők, ennek köszönhetően sokkal élvezetesebb ételeket is lehet készíteni, s ebben az étteremben ezeket is be szeretnék mutatni.

A megnyitót követő ebéden a jelenlévők ízelítőt kaphattak az étterem kínálatából.