2024. április 25., csütörtök

Nyílt nap a Bölcsészkaron, másodszor

A Bölcsészettudományi Kar Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke idei második nyílt napját tartja holnap, szombaton, április 8-án, 10 órai kezdettel.

Fotó: Paraczky László

Fotó: Paraczky László

A résztvevők betekintést nyerhetnek a Magyar Tanszéken folyó oktatási és egyéb, kreatív tevékenységekbe, informálódhatnak a Tanszékre történő jelentkezéssel, felvételi vizsgával, illetőleg az iratkozási feltételekkel kapcsolatos tudnivalókról. Dr. Utasi Csilla tanár az első bemutatkozó alkalmával elmondta, hogy a BTK-n, így a Magyar Tanszéken is Bologna-rendszerű képzés folyik. Három szintű képzésük van: Egy nyolcszemeszteres, azaz négyéves alapképzésük, ezt követi egy kétszemeszteres mesterképzés, és aki még ezután is tovább szeretne tanulni, egy három évig, vagyis hat szemeszterig tartó doktori képzésen is részt vehet. Az idén államilag támogatott helyen 20, önköltségen pedig 5 hallgató tanulhat majd. – A Magyar Tanszék nemcsak általános és középiskolai magyartanárokat képez, hanem lehetőséget nyújt egyéb munkahelyeken történő elhelyezkedésre is – akár lektorként, fordítóként, újságíróként vagy művelődésszervezőként – magyarázta Utasi Csilla.

Az általános tájékoztatón kívül a résztvevőknek holnap alkalmuk nyílik a jelenlévő tanárok segítségével egy irodalmi és egy nyelvtani teszt közös kidolgozására. A nyílt nap megrendezésének helyszíne: a Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék szemináriumi könyvtára (III. emelet, 322-es terem), cím: Újvidék, Zoran Đinđić utca 2.