2024. április 19., péntek

28. KNV Temerinben

Pénteken, április 7-én 15 órától tartják a temerini színházteremben a Szirmai Károly MME szervezésében az 50. KMV (Középiskolások Művészeti Vetélkedője) keretében a 28. KNV-t (Középiskolások Népzenei és Néptánc Vetélkedője). A színpadra lépők 27 produkciót mutatnak be.

A temerini Szirmai Károly MME székháza (Góbor Béla felvétele)

A temerini Szirmai Károly MME székháza (Góbor Béla felvétele)

Bemutatkozik az óbecsei Brasnyó Tibor, valamint Molnár Kinga népdalénekesek, Kohajda Tamás prímás, Pozder Charlotte és Szabó Róbert néptáncosok, továbbá Kiss Vidor táncos, a kishegyesi Kótyomfitty énekcsoport, valamint Kurnyák Rajmond néptáncos, a Kamara tánccsoport és a Rizgetős táncegyüttes, a kelebiai Vackor kamaraegyüttes, a szabadkai Lepár Krisztina, valamint Bagi Valentina, Szabó Anett és Klíma Döníz népdalénekesek, Dusnoki Lénárd és Kerekes Nikolett táncospár és a Dalkötő leánykórus, az adai Pergető tamburazenekar, a magyarkanizsai Pálfi Antónia és Bognár Ádám, valamint Nagy Dorottya és Bálint Gergely táncospárok, a temerini Szailer Adrián citerás és Gusztony Endre, a horgosi Stoff Dávid énekes-szólista, a topolyai Dusnoki Csaba, valamint a Szélszirom énekcsoport, Dudás Kata népdalénekes, a csókai Kökény Anna népdalénekes, a bácskossuthfalvi Torok Kitty és Torok Ádám táncosok, és a zentagunarasi Gézengúz tánccsoport.

A vetélkedőt követően este 7 órakor a színházteremben az Üsztürü zenekar fergeteges koncertje és a Honvéd táncegyüttes vendégszereplése (a belépőjegy a közönségnek 200 dinár –, a KNV fellépőinek és kísérőiknek ingyenes) 21 órakor eredményhirdetés, majd táncház. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.