2024. március 28., csütörtök

Kátyúzási akció városszerte

A Put közvállalat az idényjellegű karbantartási munkálatsorozat keretében megkezdte Újvidéken és a peremvárosi településeken a nagyobb kátyúk, a kritikusabb útszakaszok foltozását, aszfaltozását.

Elsősorban azokon az útszakaszokon végeznek karbantartási munkálatokat, amelyekre a felügyelőség megadta jóváhagyását. Egyes részeken már befejezték, máshol még folyamatban vannak a munkálatok. Felújítják többek között a Stepa vajda sugárút, a Miroslav Popadić Mićko, a Mladen Stojanović, a Marija Bursać, illetve az adicei Jeszenyin utca útburkolatát. Kamenicán is azokon az útszakaszokon folynak az útkarbantartási munkálatok, amelyeken teljesen tönkrement az útburkolat, ilyen a Putnik vajda, a Dr. Branko Milovanović és a Đura Jakšić utca.

A Duna és a Zmaj utcában is felújították az útburkolatot.

Ami a kavicsos útszakaszok rekonstruálását illeti, nagyrészt befejezték a munkálatokat Futakon és a Vid-napi településen. Jelenleg munkálatok folynak Veterniken és Sajlovón, a jövő héten pedig Adicén kezdik el az útkarbantartási munkálatokat.

A Dnevnik napilapnak Biljana Ćubić, a Put közvállalat sajtófelelőse elmondta, hogy Kátyon a Delfa Ivanić utcában javítják az útburkolatot, Futakon pedig a Halász utcában folynak aszfaltozási munkálatok. A következő időszakban több utcát is lebetonoznak majd Futakon, a Mladen Stojanović utca lesz az első a sorban.

A Sever 4 ipari negyedben befejezték az aszfaltozási munkálatokat a bevezető és a kivezető úton.

A héten felszerelik a Lázár cár sugárút, a Stevan Musić és a Dr. Zoran Đinđić utca kereszteződésén a villanyrendőrt, valamint kijelölik a gyalogos átjáróhelyet a dr. Zoran Đinđić utcában. Ezenkívül, a Felszabadulás sugárút és az I. Péter király sugárút kereszteződésén felszerelték a hangjelző berendezést, amely biztonságosabbá teszi a vakok és a gyengén látók átkelését az úttesten.