2024. április 25., csütörtök
TENISZ

Györe lemásolhatja Pirost

Györe László az átlagostól elmaradó adogatással is két játszmában győzte le az argentin Manuel Peña Lópezt az abbáziai futures 2. fordulójában, és a negyeddöntőben ma a ranglistán 504. ukrán Dmitrij Milokosztov lesz az ellenfele. Érdekes, hogy a múlt héten Umagban a magyar Piros Zsombor a selejtező utolsó meccsén Peñát, a tábla első találkozóján pedig Milokosztovot verte. Tekintettel az erőviszonyokra, nem vitás, hogy Györe megismétli a fiatal magyar teniszező kis sorozatát.

A Miamiban a múlt éjjel játszott négy meccs közül csak Konta Johanna és Simona Halep második játszmájának hajrája volt drámai. A román 0:3-ról fordítva a meccsért adogatott, többször is csak két pontra járt a győzelemtől, Konta azonban kihúzta magát, és a döntő játszmában kiváló teljesítménnyel verte magasabban rangsorolt riválisát. A világelső Angelique Kerber a pontatlan adogatások jellemezte találkozón kapott ki a veterán Venus Williamstől, míg a férfi negyeddöntőben Rafael Nadal könnyen győzte le Jack Sockot, az olasz Fabio Fognini pedig vaskos meglepetést okozva ütötte ki a japán Kej Nisikorit. Nadal 7:3-ra vezet Fognini ellen, 2015-ben az olasz ugyanis háromszor is nyerni tudott a volt világelső spanyol ellen.

Az éjjel a Ka. Plíšková–Wozniacki és a V. Williams–Konta női elődöntő, valamint a Federer–Berdych és a Kyrgios–A. Zverev férfi negyeddöntő volt műsoron.

MIAMI. – A férfitorna negyeddöntőjében: Nadal–Sock 6:2, 6:3, Fognini–Nisikori 6:4, 6:2. Nők, negyeddöntő: Konta–Halep 3:6, 7:6, 6:2, V. Williams–Kerber 7:5, 6:3.

ABBÁZIA. – A futures 2. fordulójában: Györe–Peña López 6:1, 6:4.

HAMMAMET. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Lazareva–Bukta 6:3, 3:6, 6:3.