2024. április 23., kedd

Mindig történik valami

Májusban Topolyai Gyermeknap, augusztusban Parasztolimpia, novemberben Szármafesztivál

Topolya Község Idegenforgalmi Szervezete harmadik éve adja ki a Mindig történik valami elnevezésű prospektusát, naptárát, amelyben a község legnagyobb érdeklődésre számító rendezvényeit szedik csokorba. A katalógus az előző évekéihez hasonló dizájnnal, és ezúttal is a jól felismerhető sárga színben készült. Kérésünkre Danica Vrekić, az idegenforgalmi közvállalat igazgatója beszélt a kiadványról.

– Két egymást követő évben, 2015-ben és 2016-ban a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztériumtól támogatást kaptunk a turizmus fejlesztésére és különböző rendezvények megszervezésére. Ezen projektumunk nyolc rendezvényből állt, amelyek most is szerepelnek a katalógusunkban, ám ezt az idén kiszélesítettük, és több olyan rendezvényt is beiktattunk, amelyekben láttunk esélyt arra, hogy regionális jellegűvé nőjék ki magukat. Azokat a rendezvényekre esett a választásunk, amelyek a legnagyobb tömegeket mozgatják meg, vagy amelyeket e legérdekesebbnek ítéltük meg. Mivel községünk több településből áll, nemcsak olyan események szerepelnek a naptárban, amelyek Topolyán kerülnek megrendezésre, hanem a környező településeket is bevontuk ebbe a körbe, bizonyítva, hogy községünkben mindig történik valami – fogalmazott Vrekić, aki azt is elmondta, hogy a választást valójában nem a katalógus készítői végezték el, hanem maguk a rendezvények milyensége döntött, így mindenféleképpen előnyt élveztek azok a hagyományos rendezvények, amelyek már több éve megrendezésre kerülnek. Az igazgatónőtől azt is megtudtuk, hogy a katalógust különböző rendezvényeken, turisztikai kiállításokon igyekeznek minél több emberhez eljuttatni, hisz a turizmus a gazdaság egyik húzó ágazata is lehetne.

Végezetül, a teljesség igénye nélkül, íme néhány azok közül a rendezvények közül, amelyek helyet kaptak községünk turisztikai naptárában: Topolyai Gyermeknap – május 13.; Vajdasági Gyermekek Zenei Fesztiválja – május 14.; Múzeumok Éjszakája – május 20.; Közép-bácskai Népművészeti Fesztivál – június 14–18.; Újkenyérünnep és Parasztolimpia – augusztus 20.; Szüreti Napok (Bácskossuthfalva) – szeptember 9.; Top Expo 2017 – szeptember 7–9.; 5. Szármafesztivál – november 4.; Borverseny és fiatal borok értékelése (Bajsa) – december 1.