2024. április 20., szombat

Londoni támadás: nyilvánosságra hozta a rendőrség a merénylő arcképét

Nyilvánosságra hozta a szerdai londoni merénylet elkövetőjének képét a brit rendőrség pénteken. A fotó állítólag a támadó jogosítványából származik. A Scotland Yard elmondta azt is, hogy Khalid Masood számos álnevet használt korábban. A Nagy-Britanniában született férfi egy ideig dolgozott Szaúd-Arábiában is 2008 táján.

A merénylő anyjának házát is átkutatta a rendőrség. Két újabb jelentős letartóztatást hajtott végre a brit rendőrség péntek hajnalban a támadással összefüggésben. Eddig tíz embert vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban, ebből kilencet továbbra is kihallgat a rendőrség.

Összesen ötvenen sérültek meg a szerdai merényletben, két sérült állapota továbbra is válságos. 31 ember kapott kórházi ellátást.

Meglátogatta a támadás sérültjeit Károly herceg a King’s College kórházban. Nemcsak az ápoltakkal, hanem az egészségügyi személyzettel is találkozott. Gratulált az orvosoknak és nővéreknek kiváló munkájukért. Az itt ápolt nyolc ember egyike volt a 75 éves Leslie Rhodes, aki csütörtök este elhunyt, így ő lett a támadó negyedik halálos áldozata. Két beteget pedig már haza engedtek.

Ökumenikus virrasztással emlékeztek a támadás áldozataira vallási vezetők pénteken. A Canterbury érsek is részt vett a szertartáson a westminsteri apátságnál.