2024. március 28., csütörtök

Folytatódik a vízvezeték felújítása

Csókán újabb 3,5 kilométeren cserélik az azbesztbeton csöveket

Csókán 2014 nyarán kezdődött meg az elhasználódott, több mint negyvenéves azbesztbeton vízvezetékcsövek cseréje, és jelenleg a negyedik fázis munkálatai vannak folyamatban a település déli részén, a Moša Pijade, a Branko Radičević, a Makszim Gorkij és az Október 9. utcában. Ebben a fázisban a munkálatok kivitelezője, a szabadkai Maxim Gradnja Kft. és alvállalkozói 3,5 kilométer fővezetéket cserélnek ki 110 mm vastag HT-polietilén csövekre, amelyek szavatolják az egészséges és tartós ivóvízellátást a városnak ebben a részében is.

A fővezeték lefektetésével párhuzamosan végzik a háztartások rákapcsolását az új hálózatra, ami mindössze egy-két órás vízkikapcsolást jelent a számukra. Az előre kialakított vizesaknákba felszerelik az új vízórákat is. A közbeszerzési eljárásban kiválasztott kivitelező cég vállalta, hogy május végéig elvégzi a kijelölt utcákban a régi és egészségtelen azbesztcsövek cseréjét és a fogyasztók rákapcsolását a vezetékre.

Csóka község alpolgármestere, Balázs Ferenc a vízhálózat felújításának negyedik fázisával kapcsolatban elmondta, hogy a költségek 21,4 millió dinárt tesznek ki, és az összeg kétharmad részét a tartományi mezőgazdasági titkárság folyósítja, a pénz többi részét pedig a községi költségvetésből teremtik elő, az előző szakaszok finanszírozásához hasonlóan.

Az alpolgármester bizakodóan nyilatkozott a csókai vízvezeték-hálózat utolsó, ötödik fázisával kapcsolatban, miszerint a községi önkormányzat mindent megtesz, hogy előteremtse a beruházás folytatásához, az ötödik szakasz megépítéséhez szükséges pénzt, számítva továbbra is a tartományi titkárságok támogatására.