2024. április 25., csütörtök

Véget ért a Zenei Napok

Háromszáznál is több versenyző érkezett Topolyára

A Zenei Napok Topolyán elnevezésű rendezvény március 17-e és 21-e között zajlott. Ötödik alkalommal került megrendezésre ez a nemzetközi verseny, amelyet a topolyai Alapfokú Zeneiskola szervez, és ebben az évben a Cantus Firmus kamarakórus koncertjével vette kezdetét.

Fotó: Sihelnik Ágnes

Fotó: Sihelnik Ágnes

Első nap gitárverseny (Égi húrok), hétvégén hegedűverseny (Amikor a tücskök ciripelnek) és zongoraverseny (Zenei pillanatok), hétfőn pedig gordonka-, hegedű-, valamint brácsaverseny, ezzel párhuzamosan pedig harmonikaverseny zajlott, és az utolsó napon, tegnap, jazzverseny zárta az ötnapos zenei rendezvényt, amelynek keretein belül jazzénekesek, jazzegyüttesek is lehetőséget kaptak a megmérettetésre. Ez utóbbi versenyszám először került megrendezésre a Zenei Napok keretén belül, de minden bizonnyal nem utoljára. A versenyeknek két helyszín adott otthont: a topolyai Művelődési Ház, és a Községi Múzeum.

A rendezvényre ez alkalommal is szép számban érkeztek résztvevők, akiknek amellett, hogy bemutathatták tehetségüket, és izgultak a verseny miatt, alkalmuk nyílt arra is, hogy ismerkedjenek, barátkozzanak azonos érdeklődési körű, de más vidéken, vagy más országban élő társaikkal. A topolyai Alapfokú Zeneiskola növendékei mellett jelen voltak a környező városok zeneiskoláinak tanulói, de érkeztek versenyzők Újvidékről, Belgrádból, Valjevóról, Magyarország egész területéről, valamint még Romániából is. Akadtak rutinos versenyzők, akik már több alkalommal összemérték tudásukat társaikkal, és szép számban akadtak olyan fiatal zenészek, akik életük első zenei versenyén vettek itt részt.