2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS

Kiváló feltételek Szenttamáson

A szenttamási Srbobran Labdarúgóklub teljesen felfiatalított csapata a Vajdasági Liga északi csoportjában az őszi idényben kiválóan játszott, a tavaszi részt a táblázat negyedik helyén várta.

Dušan Jolić segédedző szerint a céljuk, hogy a környéken a legerősebb csapat legyen a szenttamási, és már a következő idényben megcélozza a magasabb rangfokozatot, a Szerb Ligát.

Jovica Tešić, aki 2016 végén került a kiserdei csapat igazgatói székébe, elmondta, jelenleg a legfontosabb a jobb és korszerűbb felkészülést és edzést elősegítő klubhelyiségek rendbetétele, azt követően pedig a stadion és a lelátók felújítása következik. Mint mondta, a klub épületének tatarozása a tervek szerint húsz nap múlva fejeződik be:

Amikor az elmúlt év végén a labdarúgóklub élére új vezetőség került, szinte azonnal elkezdtük az épület tatarozását, hogy a játékosoknak minél jobb feltételeket teremthessünk az edzésekhez. Szeretném megköszönni az önkormányzatnak és a védnököknek, hogy támogatták az elképzelésünket. Mindennek már látszik az eredménye, nemcsak az épületen, hanem a játékon is. Az épületet, amelyet „örököltünk”, egyáltalán nem volt használható állapotban, és nem győzök csodálkozni azon, hogy a felügyelőség nem zárta be, elsősorban a használhatatlan mosdók és a rossz villanyhálózat miatt – mutatott rá az igazgató, aki hozzátette, a felújítást több fázisban végezték el. Az első részben kicserélték a teljes padlózatot, az öltözőkbe új bútorzat került, valamint újak a tusolók és a mosdók is. Kicserélték továbbá az összes külső és belső nyílászárót, a vízvezetéket, új csempék kerültek a falakra, és mindent átfestettek. A következő lépés a külső homlokzat felújítása lesz. Tešič elmondta, lépésről lépésre haladnak: az első feladat a klubhelyiség rendbetétele és az edzési feltételek biztosítása, majd következik a játékkal való foglalkozás. Nagyon jó pályák állnak a labdarúgók rendelkezésére, a stadion mellett még két teljesen rendbe tett pályán folynak az edzések:

Nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki az újvidéki Proleterrel és a Szuperligában szereplő szabadkai Spartacus csapatával. Azt szeretnénk, ha a Srbobran Labdarúgóklub a szenttamásiak büszkesége lenne. Ugyancsak a terveink közé sorolható, hogy a fiatal tehetséges labdarúgók bázisává váljunk, hiszen mint ismeretes, sok neves focista pályafutása éppen ebben a stadionban kezdődött – mondta Tešić.

Slaviša Tešanović, a klub elnöke a sajtótájékoztatón az újságíróknak több olyan számlát is felmutatott, amelyeken jól kivehető, hogy ki finanszírozza a jelenlegi munkálatokat, és mire mennyi pénzt költöttek:

Az önkormányzattól ígéretet kaptunk, miszerint a klub épületének felújítására 2,6 millió dinárt hagytak jóvá, de eddig egyetlen dinár sem érkezett, és ezt dokumentumokkal is igazolni tudjuk. Nem kételkedünk abban, hogy a községi hatalom betartja ígéretét, de mindent, amit eddig sikerült felújítani, a saját zsebünkből fizettünk. Persze segítettek a klub támogatói is, nemrég éppen a Sat-Trakt cég képviselői látogattak meg bennünket – mondta a klub elnöke.