2024. április 19., péntek
TISZA MENTE

Képzés kezdő vállalkozóknak

Kezdő vállalkozók számára szervez ingyenes képzést holnap és csütörtökön Zentán a városháza Zöld termében a Panonreg Regionális Fejlesztési Ügynökség.

Harmat Zsóka (Máriás Endre felvétele)

Harmat Zsóka (Máriás Endre felvétele)

– A képzés célja, hogy olyan alapfokú ismereteket nyújtsunk a potenciális vállalkozóknak, amelyek saját üzlet megindításához szükségesek. Mindezek az ismeretek azonban azoknak a vállalkozónak is rendkívül hasznosak lehetnek, akik a karrierjük kezdeti lépéseinél tartanak, de szeretnének fejlődni, és újabb lépést tenni a siker felé vezető úton – hangsúlyozta lapunknak nyilatkozva Harmat Zsóka, a Panonreg Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársa. Elmondta: a tanfolyam első napjának témája az üzleti ötlet elemzése és a piackutatás lesz, a második napon pedig gyakorlati példákon keresztül dolgozzák majd föl az üzleti terv szerkezetét, illetve információkkal látják el a résztvevőket a vállalkozás elindításával kapcsolatos legfontosabb lépésekről. Hozzátette: minden érdeklődőnek ingyenes kézikönyvet biztosítanak, amely a későbbiekben is nagy segítséget nyújthat számukra az üzleti ötleteik kidolgozásához.

– A képzés minden résztvevője elismervényt kap a tanfolyamon való részvételről, ami az egyike a Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal vagy a Tartományi Gazdasági Titkárság által kiírt önfoglalkoztatási pályázaton való részvételhez szükséges dokumentumoknak, ugyanakkor előnyt jelent Szerbiai Fejlesztési Alap és a Gazdasági Minisztérium által kiírt kölcsönökre és vissza nem térítendő támogatásokra való pályázáskor is – magyarázta Harmat Zsóka, hozzátéve, a tanfolyamon nemcsak a zentaiakra, hanem a környékbeli települések lakóira is számítanak.

A kezdő vállalkozók számára szervezett ingyenes képzésre a harmat.zsoka@gmail.com e-mail-címen vagy a 063/700-2140-es telefonszámon várják az érdeklődők jelentkezését.