2024. április 26., péntek
ELNÖKVÁLASZTÁS 2017

Már a feleségeket sem kímélik

Vuk Jeremić neje, Nataša, reagált a vádakra, hogy ő a szerbiai drogmaffia főnöke

Nataša Jeremić, Vuk Jeremić elnökjelölt felesége sajtótájékoztatón fejtette ki véleményét Milenko Jovanov, a Szerb Haladó Párt vezető tisztségviselőjének azon vádjaival kapcsolatban, hogy ő áll a szerbiai drogmaffia élén.

„A Burgija fivéreket, a Pókokat és másokat, vagyis Szerbia drogpiacának egészét Nataša Jeremić, Vuk Jeremić felesége irányítja.” – áll Jovanov hétfő esti közleményében.
Nataša Jeremić azt mondta, már azt szégyelli, hogy egyáltalán reagálnia kell ilyesmire. Életében nem fogyasztott drogot, alkoholt sem ivott már több mint tíz éve, még bort sem, mivel nyílt titok, hogy férjével gyermeket szeretnének, ezen vágyuk azonban nem teljesül, mondta Nataša Jeremić, hozzátéve, hogy mindez Aleksandar Vučić elnökjelölt, a Szerb Haladó Párt elnöke számára is ismeretes.

Vuk Jeremić felesége nem kételkedik benne, hogy a közleményt Aleksandar Vučić tudtával adták ki, hiszen nem történhet meg, hogy az SZHP, vagy bármelyik tisztségviselője a pártelnök tudtán kívül nyilatkozzon, vagy sajtóközleményeket adjon ki. Éppen ezért nem fogadja el Vučić bocsánatkérését, amit egyébként nem Nataša Jeremićhez, hanem Szerbia minden polgárához intézett.

Vuk Jeremić felesége, aki a sajtótájékoztatón végig könnyeivel küzdött és többször is elsírta magát, először ügyvédjével konzultál, majd azt követően dönt arról, hogy beperel-e bárkit is rágalmazás és becsületsértés miatt. Azt is elmondta, hogy nagyon fél. Úgy érzi, ha az SZHP képes volt ilyen közleményt kiadni, akkor semmitől sem riad vissza.

A sajtótájékoztató egyébként nem zajlott le incidensek nélkül, a Pink Rtv jelenlevő újságírónője ugyanis megpróbálta kiegyenlíteni az SZHP vádjait Vuk Jeremić Andrej Vučićtyal, Aleksadar Vučić fivérével kapcsolatos állításaival, nyilatkozataival. A szócsata során szóba került a hatalom rátenyerelése a médiatérre, a cenzúra és az újságírók egzisztenciális félelme, ami miatt csak kevesen képesek szolidárisak lenni, vagy lelkiismeretükre hallgatva végezni munkájukat. Nataša Jeremić külön köszönetet mondott jelenlevő volt kolléganőinek, a Szerbiai Rádió és Televízió munkatársainak. Azt mondta, tudja, hogy mekkora nyomás nehezedik rájuk.

Aleksandar Vučić az esettel kapcsolatban a minden szerbiai polgár irányába intézett bocsánatkérés mellett kifejtette: nem engedi meg, hogy az elnökjelöltek családjait ugyanolyan támadások érjék, mint az övét érik a többi jelölt részéről.

– A kampány kezdete óta támadják a családomat, fiamat, fivéremet. Ebben éppen az előző rezsim jelöltjei járnak élen. Milenko Jovanov, aki nem csak a kollégám, hanem a barátom is, ezekre a támadásokra reagált, de nem megfelelő módon. Hatalmas baklövést követett el. A tisztességes és normális Szerbia nevében bocsánatot kérek minden szerbiai polgártól – fogalmazott Vučić.