2024. április 24., szerda

Drogfogás négymillió euró értékben

A bűnbanda Koszovóból szállította Szerbiába, majd Nyugat–Európába a skunk-ot

Nebojša Stefanović belügyminiszter megerősítette, hogy a rendőrség munkatársai vasárnapról hétfőre virradó éjszaka Újvidék és Palánka környékén, Obrovacban 1,1 tonna, megközelítőleg 4 millió euró értékű kábítószert, skunk-ot (erős kannabiszfajta) foglaltak le.

Az akció során hat személyt tartóztatott le a rendőrség. Őket bűnszervezet szervezésével és kábítószer törvénytelen előállításával és értékesítésével gyanúsítják, mondta a belügyi tárca vezetője, majd azt is elárulta, hogy ugyanennek az ügynek a nyomai mentén a nap folyamán újabb házkutatásokat és letartóztatásokat terveznek végrehajtani.
A nyomozás eddigi eredménye szerint a bűnbanda Koszovó területéről szállította Szerbiába a drogot. Koszovóban tartálygépkocsik titkos tartályaiba rejtették a drogot és így szállították először Szerbiába, majd onnan Nyugat–Európába. A drog piaci ára 4 és 5 millió euró között alakul. A banda a feltételezések szerint már hosszabb ideje tevékenykedett.
Stefanović szavai szerint nem csak szerbiai, hanem regionális viszonylatban is rekordmennyiségű drogfogásról van szó. A drogot szállító tartálygépkocsikra egy obrovaci raktárépületben bukkant a rendőrség.