2024. április 25., csütörtök

Derűre ború

Novak Đokovićnál semmi sem változott, meccsein a derű és a ború váltakozik. Akárcsak két hete Acapulcóban, Indian Wellsben is előbb legyőzte Juan Martín del Potrót, majd nyomban kikapott Nick Kyrgiostól. Az argentin ellen mindkétszer jól játszott, az ausztrállal szemben pedig visszaesett arra a szintre, amelyet a tavalyi Roland Garros óta általában láthatunk tőle. Nem tudott mit kezdeni ellenfele adogatásával, egyetlen breaklabdája sem volt, az éllovas Andy Murray mögötti lemaradása pedig egyre csak növekszik a ranglistán, és már több mint 3000 pontot tesz ki.

Nick Kyrgios két hét alatt másodszor győzte le Novak Đokovićot

Nick Kyrgios két hét alatt másodszor győzte le Novak Đokovićot

– Büszke vagyok a 19 győzelemből álló sorozatomra, de mint minden szériának, egyszer ennek is vége kellett, hogy szakadjon. Sajnos, ez pont most történt meg. Nick ezúttal is kiválóan adogatott, csakúgy mint nemrég Acapulcóban. Nem nagyon sikerült visszaadnom sem az első, sem a második szerváját, s ez okozta a kettőnk közötti különbséget – mondta Đoković, aki hozzátette, nagyon nehéz megtalálni a helyes pozíciót, amikor az ellenfél 220 km/h-s adogatásokra képes.

„El kell találni a sarkot, hová megy a labda, vagyis kockáztatni kell. Ha valaki azt hiszi, majd a második adogatás esetében könnyebb lesz – téved, mert ő akkor is tiszta erőből üti meg a labdát” – nyilatkozta a szerb teniszező, aki nem akarta kommentálni azt, hogy 18 órával Del Potro legyőzése után ismét pályára kellett lépnie.

Đoković előtt kiesett Dušan Lajović, aki egy árnyalattal volt gyöngébb a spanyol Pablo Carrenónál. Többet hibázott, s ezt a hátrányt nem tudta ellensúlyozni. A szerbiai teniszezők gyönge napját a párosok tették teljessé, hisz a Đoković/Troicki és a Zimonjić/Kyrgios duó is elbukott.

A nap rangadóján Roger Federer valósággal leiskolázta Rafael Nadalt, aki az előző meccseken javuló formát mutatott, az éjjel viszont képtelen volt megszorítani a 36. évében is pompásan teniszező svájcit. A magasan rangsoroltak közül továbbjutott Stan Wawrinka, Kej Nisikori és Dominic Thiem is, így a negyeddöntőben Cuevas–Carreno, Wawrinka–Thiem, Nisikori–Sock és Federer–Kyrgios a párosítás.

A női tornán Szvetlana Kuznyecova és Karolína Plíšková már elődöntősök, az éjjel pedig a negyeddöntőben a Wozniacki–Mladenović és a V. Williams–Vesznyina meccset rendezték meg.

Sencsenben sem maradt szerbiai képviselő, hisz Nikola Milojević és Nina Stojanović is nagyarányú vereséget szenvedett, utóbbi lényegesen alacsonyabban rangsorolttól. Nem jutott tovább a magyar Gálfi Dalma sem, ami Denisa Allertová ellen nem is volt várható.

Az egyetlen szerbiai győzelmet a 20 éves újvidéki Dejana Radanović aratta, aki Heraklionban negyeddöntős, és az elődöntőért a román Cristina Enével játszik, akit a múlt héten könnyedén felülmúlt.

INDIAN WELLS. – A férfitorna nyolcaddöntőjében: Kyrgios–Đoković 6:4, 7:6, Carreno–Lajović 6:4, 7:6, Federer–Nadal 6:2, 6:3, Nisikori–Young 6:2, 6:4, Cuevas–Goffin 6:3, 3:6, 6:3, Sock–Zsaziri 4:6, 7:6, 7:5, Thiem–Monfils 6:3, 6:2, Wawrinka–Nisioka 3:6, 6:3, 7:6. Nők, negyeddöntő: Kuznyecova–Pavljucsenkova 6:3, 6:2, Ka. Plíšková–Muguruza 7:6, 7:6.

SENCSEN. – A challenger 2. fordulójában: Bhambri–Milojević 6:3, 6:1. Női ITF-torna, 2. forduló: Lapko–Stojanović 6:3, 6:2, Allertova–Gálfi 7:6, 0:6, 6:2.

HERAKLION. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Radanović–Žovincová 6:4, 6:1.