2024. április 26., péntek

Akikre büszkék vagyunk

Tehetséges vajdasági magyar diákokat, fiatalokat díjaztak – Az idei tehetségnagykövetek Penovác Endre képzőművész és Kinka Rita zongoraművész

A szabadkai városháza dísztermében pénteken délután került sor a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács V. Vajdasági Tehetség Gálájára, amely során a legkiemelkedőbb tehetséges fiatalok részesültek díjakban. Az egybegyűlteket De Negri Ibolya, a VATT elnöke köszöntötte:

 – Tudván, hogy Vajdaságban, magyar közösségünkben, napjainkban tehetséges felnövekvő fiataljaink vannak, a VATT öt évvel ezelőtt útjára indította a Vajdasági Tehetségnapot, amelyen eszmei kitüntetésben részesítjük azokat a kis, ígéretes és kiváló tehetségeket, akik eddigi munkájuk révén számos sikert értek el. A tehetségépítés nem egyszerű. Gyermek, tanár, szülő közös együttműködése által valósulhat meg az eredmény, a siker. Meg kell találni az utat, amelyen haladni tud a tehetség. Azt az utat, amely lehetőségeket ad a kibontakozáshoz – hallottuk De Negri Ibolyától, aki kitartásra és bátorságra ösztönözte a fiatal tehetségeket.

Bővebben és a díjazottak névsora  szombati számunkban.