2024. április 25., csütörtök

Új bevásárlóközpont épül

A Jaša Tomić sugárút és a Jovan Hranilović utca kereszteződésénél, a vasútállomás melletti park közelében lévő, elhagyott, bozótos területen nemsokára bevásárlóközpont épül.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

A környező épületek lakói már évek óta arra panaszkodnak, hogy a bozóttal benőtt területen gyakran kábítószer-élvezők és hajléktalanok ütnek „tanyát”, és sokszor szemetet hagynak maguk után. A területet régóta nem tisztítják, nem nyírják a füvet, ezért magas gaz, bozót nőtte be.

A városi önkormányzat képviselői elmondták, ezen a területen a tervek szerint bevásárlóközpontot építenek, a projektum keretében pedig az egész környéket rendezik, közművesítik. A szóban forgó parcellát rövid időn belül eladják – írja a 021.rs hírportálja.

A rendezetlen földterület három parcellából tevődik össze, egyik része magántulajdonban van, a másik két része az újvidéki önkormányzaté. A tervek szerint a parcellák tulajdonjogi viszonyának rendezése után gyorsan sorra kerülhet a földterület egészének értékesítésére és a versenypályázat kiírására. A területrendezési tervek alapján a bevásárlóközpont nem lesz túl magas, csak egy magasföldszintes épületet építenek fel, amelynek magassága nem haladhatja meg a nyolc métert. A tervezett bevásárlóközpontban az üzletek mellett, vendéglátóipari és adminisztratív tevékenységgel foglalkozó vállalkozások is lesznek. A bevásárlóközpont mellett parkoló és járda is épül majd, a területet közművesítik, és egy kis parkosított részt is kialakítanak.