2024. március 28., csütörtök

Turizmusban a lehetőség

Indonézia nagykövete fontolóra veszi a Szabadkai Kiállításon való részvételt
Slobodan Vojinović, Harry Richard James Kandou és a fordító (Fotó: Gergely Árpád)

Slobodan Vojinović, Harry Richard James Kandou és a fordító (Fotó: Gergely Árpád)

Szerdán Szabadkára látogatott Harry Richard James Kandou, Indonézia szerbiai nagykövete. A Regionális Gazdasági Kamarában megtartott sajtótájékoztatón többek között elmondta, hogy habár hivatalosan először van városunkban, magánemberként családjával már háromszor járt itt. A kamara illetékeseivel, valamint a Szabadka vállalkozóival történő megbeszéléseket követően megállapította, hogy ami a turizmust illeti, az észak-bácskai körzet, főként Szabadka hasonlatos Indonéziához, hiszen hazájában a wellnessturizmusnak nagy hagyománya van, amit itt is tapasztalt. Mint elmondta, a turizmus területén is kiváló együttműködésre van lehetőség. Egy indonéziai vállalat Kevevárán gombatermesztéssel foglalkozik, Inđiján pedig a Noodles indonéziai tésztaleves gyártó cég üzemel. Indonézia két magas rangú szerbiai kiállításon vesz részt: a Belgrádi Idegenforgalmi Kiállításon és az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron, de fontolóra veszik a Szabadkai Kiállításon való részvételt is.

Slobodan Vojinović, a Regionális Gazdasági Kamara megbízott igazgatója elmondta, hogy ez az első munkajellegű látogatása a nagykövetnek, és most megbeszélik az együttműködési lehetőségeket. A nagykövet a Jakartában októberben megrendezésre kerülő kiállításra meghívta a kamarát és a vállalkozókat. Az eddigi években százhuszonöt ország tizenhatezer vállalkozója vett részt ezen a jelentős rendezvényen, az idén pedig ennél sokkal többre számítanak.

A magas rangú vendéget fogadta Bogdan Laban, Szabadka polgármestere is, majd ezt követően közösen meglátogatták a Pionir csokoládégyárat.