2024. április 25., csütörtök

Mezőgazdasági támogatások a terítéken

Lakossági fórumot tartottak Csókán

Csütörtökön este a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházában telt ház előtt tartottak lakossági fórumot, amelynek fő témái a tartományi mezőgazdasági támogatások és a Prosperitati Alapítvány pályázati lehetőségei voltak.

Az esemény szervezője, Kormányos László (VMSZ) tartományi képviselő az egybegyűltekhez szólva elmondta, hogy Csóka községben is felismerték a polgárok a mezőgazdasági támogatásokban rejlő kedvező lehetőségeket, és egyre többen jelentkeznek pályázati kérelmeikkel.
Molnár Viktor, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgatóhelyettese a fórum részvevőit az alap pályázatain való részvételre buzdította, hiszen az idén jelentősen, 500 millió dinárral megnövelik a mezőgazdasági alap pályázatok útján kiosztható keretét.
A mezőgazdasági minisztérium államtitkára, Juhász Attila ugyancsak arra biztatta a község mezőgazdasági termelőit, hogy ragadjanak meg minden lehetőséget, a kedvező hitelkonstrukciót gazdaságuk fejlesztése érdekében. Az állami támogatások remélhetőleg a beígért ütemben fognak megérkezni a bejegyzett gazdaságokhoz.
A Porsperitati Alapítvány idei pályázati lehetőségeiről, az újdonságokról Juhász Bálint, az alap igazgatója elmondta, hogy a támogatások iránt továbbra is nagy az érdeklődés, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy idén már több mint 4000 pályázat érkezett be az alapítvány címére. A Porsperitati Alapítvány közvetítésével érkező anyaországi támogatások zavartalan célba juttatásához adott a kedvező politikai légkör, amit megalapozott a szerb és a magyar kormány szerteágazó és elmélyülő kapcsolata.