2024. április 20., szombat

Budapesten mutatkozik be a Magyar Szó

Napilapunkat és médiaházunk kiadványait, a szerkesztőség mindennapjait ismerheti meg Budapesten az érdeklődő közönség a Polgárok Házában (Visi Imre utca 6.) pénteken 18 órai kezdettel.

Bár 1944-es indulása óta a napilapnak csaknem 23 800 száma, 63 könyvnaptárja és megannyi egyéb kiadványa jelent meg, budapesti bemutatkozásra mindeddig nem került sor.

Szerkesztők szólnak az új kiadványokról: a Naptár 2017-ről, a Szórványlétben riportkötetről és a Menedékben című kiadványról, mely ‘56 évfordulójára jelent meg. Jó alkalom lesz az est arra is, hogy a jelen lévő szerkesztőkkel, munkatársakkal közösen mindenki betekintést nyerjen a vajdasági magyarság egyetlen napilapjának megpróbáltatásoktól nem mentes bő hét évtizedes történetébe.

Lapunkat Fodor István újságíró, szerkesztő, Kabók Erika újságíró, szerkesztő, Léphaft Pál karikaturista, újságíró, Nagy Magdolna újságíró, szerkesztő, Ótos András fotóriporter és Varjú Márta fő- és felelős szerkesztő képviselik a bemutatkozáson.

Gombosi népdalcsokrot ad elő a „Fölszállott a páva” tehetségkutató műsor középdöntős délvidéki együttese, az Ezüst-páva díjas Bukrok Énekegyüttes: Csernai Panna és Koleszár Judit (Kupuszina/Bácskertes), Csizmadia Anna népdalénekes tanítványai.

A belépés díjtalan!