2024. április 25., csütörtök

Elkészült a nagyberuházások terve

A városi tanács meghozta Zombor 2020-ig szóló nagyberuházási tervét. A város 2014–2020-as fejlesztési tervére alapozott nagyberuházásokról a városi közigazgatás gazdasági tanácsa is pozitív véleményt alkotott.
Az infrastrukturális beruházások terén kiemelt helyen szerepel a Zombor–Béreg útszakasz rekonstrukciója, illetve a Zombor–Baja útvonal fölújításának második szakasza. Ezekre akkor kerül sor, ha a Magyarország–Szerbia IPA-program keretében jóváhagyják a társfinanszírozásra kért összeget.
A város finanszírozza az M3-as út közvilágításának kiépítését, illetve a Maxi önkiszolgáló és a gyermekkönyvtár közötti térség rendezését.
A kulturális beruházások közé sorolták a Grassalkovich-palota épületszárnyának fölújítását és funkcióba állítását, az oktatásügyben pedig jelentős beruházást képez a Veljko Petrović Gimnázium tornatermének rekonstrukciója. Ezen tervek mellett külön projektek foglalkoznak a sporttal, a gazdasággal, a mezőgazdasággal és a falufejlesztéssel, az egészség- és szociális védelemmel, az idegenforgalommal és környezetvédelemmel.
A városi tanács legutóbbi ülésén a kapitális beruházások részletes tervének elfogadása mellett arról is határozott, hogy 15 alkalmazottal javítja a falvak egészségügyi ellátását, és e tekintetben csökkenti a város és a környező települések közötti különbséget. Ennek érdekében négy orvost, három fogorvost, valamint nyolc nővért/egészségügyi technikust foglalkoztat, akik teljes munkaidőben látják el föladataikat a falvakban.