2024. április 20., szombat
Fonogram-díj

Az év albuma Rúzsa Magdolna: Érj hozzám

Az év felfedezettje a Lóci játszik

Budapesten átadták a Fonogram-díjakat. A díj honlapja szerint az év klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele Pajor Tamás és az Ámen Fénykor (szerzői kiadás) című lemeze lett, a hazai modern pop-rock kategóriában Rúzsa Magdi futott be, Érj hozzám (Magneoton) című albumával. Az év alternatív vagy indie rock albumának vagy hangfelvételének a Jónás Vera Experiment Tiger, Now! (Launching Gagarin Records & Management) című lemezét választották.

Az év elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele a Belau The Odyssey (szerzői kiadás) című lemeze lett, a hazai rap vagy hip-hop felvételek között a Hősök dalcsokra: a Lepörög a film / Életút / Felejtés / Ha én lennék a főnök / Legjobban / Menj tovább / Nem vagy egyedül (Gold Record), a hard rock vagy metál kategóriában pedig az Asphalt Horsemen Brotherhood (GrundRecords) című albuma győzött.

Az év hagyományos slágerzenei albuma vagy hangfelvétele Márió Duett Albuma (ko records) lett, a hazai kortárs szórakoztató zenei kategória győztese Rakonczai Imre és Az éjszaka fényei (Schubert Music Publishing), az év gyermekalbuma Farkasházi Réka és a Tintanyúl Bumm, Bumm, Bummja (Tom-Tom Records) lett.

Az év dzsesszalbuma kategóriában Péter Kaszás Infinity Project (Magneoton) című lemeze bizonyult a legjobbnak, az év világ- vagy népzenei albuma Palya Bea Tovább nő (szerzői kiadás) című produkciója lett. Az év felfedezettje a Lóci játszik (Prime Event Management).