2024. április 19., péntek

Korrupció gyanújával 53 embert tartóztattak le

Korrupció és hivatali visszaélés gyanújával 53 embert tartóztatott le szerdán a rendőrség és további 25 személy ellen tettek bűnvádi feljelentést különböző bűncselekmények miatt  - közölte belgrádi sajtótájékoztatóján Nebojša Stefanović belügyminiszter. A gyanúsítottak 2005 óta több mint tízmillió euróval  károsították meg az ország költségvetését.

Az elfogottak között van 13 rendőr, a mezőgazdasági minisztérium több felügyelője, valamint több közcég vezetője is.

- Ez az akció ismét azt mutatja, hogy az állam kész arra, hogy a bűnözés és a korrupció minden formájával leszámoljon.Az elkövetőket semmilyen funkció vagy politikai hovatartozás nem fogja megvédeni - fogalmazott a belügyminiszter. 
Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt, az előrehozott parlamenti választások előtt a szerb belügyi szervek negyvenhat embert, köztük 15 rendőrt vettek őrizetbe korrupció, pénzmosás és hivatali visszaélés gyanújával. A belügyminiszter akkori bejelentése szerint a gyanúsítottak több mint 7 millió euróval károsították meg az ország költségvetését. A nagyszabású akcióban  Belgrádban, Újvidéken, Pancsován, Sremska Mitrovicában, Zomborban, Nagykikindán, Nagybecskereken, Jagodinában, Kragujevcon, Zaječar, Nišben, Leskovacban és Pirotban voltak letartóztatások.